caponata – siciliansk grøntsagsret
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
caponata – siciliansk grøntsagsret
_______________________________________________________________________________
Skær et stort løg, et par store auberginer og et par store squash i terninger. Snit 2-3 stilke bladselleri og hak 3-4 fed hvidløg.
Svits det hele i lidt olivenolie. Tilsæt 4-5 hakkede tomater, 1 dl rosiner og et par dl tomatpuré. Kom salt, peber og 2-3 tsk kanel i gryden og lad retten simre under låg ca. 20 minutter. Måske skal der tilsættes lidt vand eller bouillon.
Tilsæt 1 dl hakkede oliven og 4 spsk kapers. Smag til med kryddereddike, salt og sukker. Smagen skal være sur-sød. Justér også for kanel.
Rist 1 dl pinjekerner og drys dem på retten sammen med lidt hakkede rosiner.
Velbekomme!
______________________________________________________________________________________________________________________