stegt støvbold med karamelliserede rødløg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
stegt støvbold med karamelliserede rødløg
_______________________________________________________________________________________________________________________________
400 g rødløg
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 spsk råsukker
1-2 støvbolde (ca. 400 g)
3 spsk rapsolie
basilikum
Det er jo ikke fordi vegetarer går efter mad, der ligner kød – tværtimod. Ikke desto mindre er de stegte skiver af støvbold lidt kødagtige. Men lad dig ikke afskrække. De smager dejligt.
Lav først løgene: skær løgene i skiver og svits dem i olivenolie, til de er bløde og let gyldne. Tilsæt balsamico og sukker og lad balsamicoen koge ind. Smag til med salt, sukker og peber. Hold løgene varme.
Skær støvbolden i skiver og steg dem gyldne på begge sider ved rask varme.
Servér svampene portionsvis med løgene på toppen. Drys med lidt frisk basilikum.
Skal de stegte støvbolde udgøre en hovedret, så giv fx enkartoffelsalat til og måske også en salat med korn eller ris, fx broget rissalat.