aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
en let forårssalat
Retten med nye asparges og ramsløg kan spises som forret eller som tilbehør. Hvis den spises uden for sæsonen for ramsløg, kan der i stedet bruges basilikumpesto eller tomatpesto.
aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner
50 g hele hvedekerner (evt. bulgur)
½ portion ramsløgpesto
½ agurk
10 radiser
½ dl olivenolie
3-4 spsk citronsaft
½ kg asparges
Kog hvedekernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Afdryp dem hvis der er mere vand tilbage.
Lav pestoen, se opskriften her.
Skær agurk og radiser i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
Bland hvedekerner, agurk og radiser.
Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker. Hæld dressingen over salaten og vend rundt.
Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et par teskefulde sukker.
Kog aspargesene ca. 3 minutter. Afdryp dem.
Arrangér aspargesene på et fad med salaten og pestoen på toppen.
Salaten kan serveres varm eller kold.