Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner

Skrevet af , Posted in forretter

en let forårssalat

aspargessalat m hvedekerner.1

Retten med nye asparges og ramsløg kan spises som forret eller som tilbehør. Hvis den spises uden for sæsonen for ramsløg, kan der i stedet bruges basilikumpesto eller tomatpesto.

 

aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner

50 g hele hvedekerner (evt. bulgur)

½ portion ramsløgpesto

½ agurk

10 radiser

½ dl olivenolie

3-4 spsk citronsaft

½ kg asparges

 

Kog hvedekernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Afdryp dem hvis der er mere vand tilbage.

Lav pestoen, se opskriften her.

Skær agurk og radiser i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Bland hvedekerner, agurk og radiser.

Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker. Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et par teskefulde sukker.

Kog aspargesene ca. 3 minutter. Afdryp dem.

Arrangér aspargesene på et fad med salaten og pestoen på toppen.

Salaten kan serveres varm eller kold.

 

aspargessalat m hvedekerner

ramsløgpesto

 

aspargessalat m hvedekerner.3

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.