kirstenskaarup.dk

søndag

28

december 2014

6

KOMMENTARER

spansk hvidløgssuppe med rosenblade

Skrevet af , Posted in supper

cremet suppe med mandler og hvidløg

hvidløg-mandelsuppe.1

en rød-hvid suppe

Her er en suppe, som passer fint til nytårsmiddagen. Og når man ved, at hvidløg holder både vampyrer og forkølelser på afstand, er det ydermere en grund til at nyde suppen på denne mørke og kolde tid af året. Rosenbladene sender hilsner fra en varm sommer.

Om sommeren kan suppen serveres kold.

hvidlc3b8g-3iran.rosenblade


spansk hvidløgssuppe med rosenblade

100 g løg

2 hele hvidløg, ca. 25 fed

3 spsk oliveneolie

250 g kartofler

6-8 dl grøntsagsbouillon (Herbamare + vand)

50 g mandelmel, evt. malede smuttede mandler

2 dl sojafløde eller anden fløde

citronsaft

2 tsk rosenpeber

tørrede usprøjtede rosenblade (kan udelades)

bredbladet persille

spansk hvidløgssuppe.2spansk hvidløgssuppe.1

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær kartoflerne i terninger og kom dem i gryden sammen med 6 dl grøntsagsbouillon. Læg låg på og lad suppen simre 10 minutter.

Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden.

Tilsæt mandelmel, fløde og mere bouillon, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Suppen kan tilberedes dagen før, den skal serveres.

Servér suppen portionsvis og drys med knust rosenpeber, rosenblade og persille.

spansk hvidløgssuppe

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

6 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Annika
  3. Asta Pernille Martins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *