forårsomeletter med asparges, radiser, ærter og sennepsmayo
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
.
de er her – næsten!
Det er svært at vente. Jo nærmere aspargeshøsten kommer, desto mere VENTER jeg. Så det måtte jo ende med nogle udenlandske, økologiske asparges, som heller ikke er så ringe endda.
De aspargesene nydes bedst – ligesom de første danske kartofler – med en lækker økologisk jomfruolivenolie, måske også med lidt krydderurter og salt. Meeeen … lidt tilbehør skader heller ikke, så jeg nød mine første stængler med en forårsomelet og to andre forårsbebudere: ærter og radiser.
.
ramsløg passer også fint til omeletten
Du kan også nyde omeletterne med de første vilde urter, bl.a. ramsløg.
. ter, bl.a. ramsløg, .
kog ikke for meget
Mon ikke, du også har mødt en aspargesmorder? Det sker desværre, at asparges bliver kogt alt, alt for længe, simpelt hen bliver dødkogt.
Stænglerne skal stadig være sprøde, når de er kogt. Det betyder, at tynde asparges skal koges ca. 2 minutter, og tykkere ca. 4 minutter.
Hvide asparges skrælles. Grønne og lilla skrælles evt. nederst på stilken, hvis skrællen er tyk.
.
asparges elsker mayo og dild
forårsomeletter med asparges, radiser og ærter
(4 personer)
omeletter:
100 g kikærtemel
50 g rismel
2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
ca. 6 dl vand
1 tsk salt
olie til stegning
400 g asparges
1 bdt radiser
100 g bælgede ærter
dild
2 dl mayo
1 dl plantefløde
sennep efter smag
tamari, peber
.
Bland de to slags mel med loppefrøskaller og salt. Pisk så meget vand i, at dejen bliver temmelig tynd. Lad dejen stå nogle timer, gerne til næste dag.
Vurdér dejen inden stegningen. Den vil sikkert have tyknet. Tilsæt om nødvendigt mere vand. Dejen skal være lidt tynd. Steg 4-6 omeletter af. Kom dejen på en meget varm pande med olie.
Vend omeletterne, når der er mange små bobler på overfladen.
Start evt. med at bage et par spsk dej, for at tjekke om konsistensen er i orden. Ellers tilsæt mere mel eller vand.
Skræl hvide asparges og kog dem 2-4 minutter afhængig af tykkelsen.
Skær radiserne i tynde skiver på et mandolinjern.
Rør mayoen med fløden og smag godt til med sennep, tamari og peber.
Servér omeletterne med de kogte aparges på toppen. Pynt med radiser og ærter. Drys med dild og servér omeletterne med sennepsmayoen.
.
snart titter de op af den sorte jord
Dette pragteksemplar knejsede på en mark på Samsø for et par år siden.
.