grillede peberfrugter m gedeost
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
man tager …
Fadet her ser sommeragtigt ud. Det er da også fotograferet i eftersommeren. Men julerødt er det. Der er hverken danske tomater eller peberfrugter i øjeblikket, men om godt et halvt års tid …
Indtil da må vi bruge de importerede, økologiske peberfrugter. Og vi SKAL jo også have C-vitaminer, så jeg har valgt at bruge peberfrugter til julemenuens forret.
peberfrugter lag-på-lag
med idé fra Claus Dalby
Denne lækre forret er efter idé af min gode ven, havemanden Claus Dalby (hvis du endnu ikke er i julehumør, så kig ind på Claus’ blog. Her finder du et “vældorado”af julepynt og juleblomster.
Claus kører ofte rundt i Europa for at fotografere haver. Undervejs spiser Claus på kroer og restauranter, og når han får noget rigtig lækkert, ringer han til mig og fortæller om godbidderne.
Denne ret stammer fra Holland, og jeg har forsøgt at genskabe den efter Claus’ beskrivelse, men da Claus så billedet, måtte han skuffe mig med, at det slet ikke var sådan, han havde fået den serveret. Ingredienserne er dog de samme, og jeg garanterer, at retten smager dejligt.
variationer
Peberretten serveres her på stykker af vandmelon, men melonerne er helt ude af sæson nu, så jeg foreslår at lægge peberfrugterne på et underlag af pære, se fotoet nedenfor. Man kan også blot servere peberskiverne uden underlag.
Retten er en smule arbejdskrævende. Til gengæld skal den helst laves dagen før serveringen. Vil du lave en lidt nemmere udgave, så rul peberstykkerne sammen med osten som små rør. Arrangér tre “rør” pr. person.
grillede peberfrugter m gedeost på bund af vandmelon
4 peberfrugter i forskellige farver
100 g blød gedeost (eller vegansk smøreost)
1 lille potte frisk basilikum, evt. også lilla basilikum
1/2 lille vandmelon eller 1 stor fast pære
Skær peberfrugterne igennem og fjern frøstole og kerner. Læg de halve frugter på en bageplade med den buede side opad.
Sæt peberfrugterne under grillen, til skindet er mørkt og bobler op. Læg frugterne i en plasticpose og lad dem afkøle.
Flå peberfrugterne og læg dem ovenpå hinanden i en dyb tallerken. Læg lidt pres på og lad gerne skiverne stå nogle timer eller natten over, så væden kan løbe fra.
Smør stykkerne af peberfrugt med ost og basilikumblade. Drys med lidt salt og friskkværnet peber mellem lagene. Læg stykkerne sammen. Det øverste lag skal være peberfrugt.
Lav to ”stabler”.
Læg de sammenlagte peberfrugter i let pres et par timer, så lagene bliver presset lidt sammen og mere væde løber fra. Sæt dem i køleskabet.
Skær fire ca. 1 cm tykke skiver af vandmelonen eller pæren. Du kan skære dem aflange eller runde efter smag og behag.
Læg skiverne på fire tallerkener. Skær fire skiver af den sammenlagte peberfrugt med en skarp kniv og sæt dem på underlaget. Drys med mere basilikum, evt. også blomster af lilla basilikum.
Kære Kirsten,
Hvor er det altså FLOT, og hvor ser det lækkert ud. Dine billede er sublime.
Stor tak for omtalen.
En stor fan – Claus
Tak for din søde hilsen, Claus. Dejigt at du synes om det visuelle!
Kh Kirsten