ugens menu uge 34 2013 – let og lækkert fra mellemøsten
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in ugens menu
Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder.
Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk
Alle opskrifter er til 4 personer.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
26. august 2013
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
t a g m e d i T V 2’s f r i h u s e t
.
.
.squashretter i TV2’s Frihuset
Hvis du vil have ideer til lækre retter med squash, så luk op for fjernsynet tirsdag den 27. august kl. 11.30.
.
squash i mængder
Lige nu er squashene på toppen – og de kan købes for næsten ingen penge. Jeg vil lave squashfrikadeller i Frihuset, og du kan også på skærmen tirsdag få opskrift på denne lækre forret med squash:
.
squash i form
.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
25. august 2013
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
ø k o l o g i s k u g e
.
.nu starter den økologiske uge
Alle gode økologiske kræfter er gået sammen om at arrangere den økologiske uge, som starter i morgen.
Der er masser af spændende arrangementer, fx mulighed for at besøge økologiske gårde, der er økologiske markeder i København og Aarhus, der er mulighed for at smage på maden på restauranter og lign. – og meget, meget mere.
Gå ind på den økologiske uges hjemmeside. Her kan du se alle arrangementerne og du kan også tjekke hvilken slags økolog, du selv er – og måske finde en fin økologisk præmie.
.
.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
24. august 2013
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
e f t e r r e g n k o m m e r . . . s v a m p e
.
.
svampene er fremme igen
Efter den tørre sommer har det knebet med vilde svampe. Men så kom regnen, og nu titter de små lækkerbidder igen frem i skove og ved hegn.
Rørhattene på billedet gror ved en lille sti nedenfor mit sommerhus. Jeg bliver altid overvældet af, at jeg kan hente en gastronomisk oplevelse lige uden for døren.
De vilde svampe, hvad enten det er kantaraller, rørhatte eller andre svampe, kan spises på utallige måder. Hvis det skal være nemt og hurtigt, så er en pastaret med svampe en god idé.
Klik på billedet, så får du opskriften.
.
spaghetti med svampe
.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
23. august 2013
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
b æ r r e n e b l u s s e r
.
.
.
naturens gratis gaver
Nu er der både brombær og hyben – og lige straks hasselnødder, hvis ellers de hurtige egern har levnet nogen.
Den vilde høst kan naturligvis syltes, men frugterne kan også nydes rå i salater. Prøv dem i en salat med perlebyg eller perlespelt sammen med masser af mynte eller persille. Så bliver det en slags dansk taboulleh.
Eller prøv en ægte taboulleh og byt agurk og tomater ud med hyben og brombær – og tilsæt evt. også hakkede, friske hasselnødder.
.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
22. august 2013
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
l e t o g l æ k k e r t : r i s o g l i n s e r
.
.
ris og linser – superenkelt …
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ugens hovedret har jeg hentet i Mellemøsten. Den er bevis på, at enkle og billige råvarer kan forvandles til en ret, man bliver glad af at spise.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
… med løg, rosiner og mandler
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
guf fra mellemøsten
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
græsk salat
En græsk salat passer godt til ris-linseretten. Og så indeholder salaten nogle af de grøntsager, der er i sæson lige nu.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
salat af sæsonens grøntsager
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
vær’så’god: klassisk græsk salat med danske råvarer
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
u g e n s m e n u
.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
orientalsk ris- og linseret m. mandler og rosiner
Det er utroligt at en så enkel og billig ret kan smage så godt!
Klik på billedet, så får du opskriften.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
græsk salat
Denne bondesalat hører også til i den enkle afdeling. Men er samtidig fuld af smagsoplevelser.
Klik på billedet, så får du opskriften.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
agurk brombær Den økologiske uge Frihuset TV2 græsk bondesalat græsk salat hasselnødder hyben Kirsten Skaarup i Frihuset TV2 linser linseret fra Mellemøsten løg mad fra Mellemøsten mandler Mellemøsten nødder orientalsk ris- og linseret Økologisk Landsforening økologisk mad pasta med svampe peberfrugt ris risret fra Mellemøsten rosiner rødløg rørhatte salat med brombær salat med hyben sgaghetti med svampe squash i form squashfrikadeller squashretter i Frihuset taboulleh tomater TV2 vegansk hverdagsmad vegetarisk hverdagsmad vilde svampe