svampe/valnøddepostej m ovnbagte rodfrugter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
postej m ovnbagte rodfrugter
svampe/valnøddepostej m ovnbagte rodfrugter
postej:
100 g løg
400 g champignon
200 g selleri
3 spsk rapsolie
2 spsk citronsaft
100 g valnødder
½ spsk tørret timian
½ spsk tørret salvie
1-2 dl rasp
2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
ca. 1 dl soja quisine eller anden fløde
ovnbagte rodfrugter:
godt 1 kg rodfrugter: rødbeder, pastinakker, persillerødder, jordskokker, kartofler, selleri etc.
4 spsk olivenolie
tørrede krydderurter som oregano, merian, timian og/eller salvie
10-15 fed hvidløg
postej
Hak løg og svampe fint. Riv sellerien. Svits de tre ting i olien 4-5 minutter. Tilsæt citronsaften.
Hæld svampeblandingen i en skål. Hak valnødderne fint og rør dem i. Tilsæt krydderurterne og 1 dl rasp.
Pisk loppefrøskallerne ud i fløden.
Rør fløden i farsen og vurdér, om der skal mere rasp i farsen – den skal være temmelig fast.
Smag til med salt og peber.
Pres farsen godt sammen i en postejform og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Denne postej er ikke skærefast, før den er kold. Hvis du ønsker den skærefast, så tilsæt 1-2 æg samt lidt mere rasp.
ovnbagte rodfrugter
Skær de valgte grøntsager i både eller stave. Læg dem i en bageform og drys med den valgte krydderurt og lidt salt. Dryp olien over og vend rundt i grøntsagerne.
Sæt bageformen i ovnen, når postejen har bagt ca. 10 minutter.
Pil hvidløgsfeddene og læg dem i bageformen efter ca. 10 minutters tid. Vend rundt i grøntsagerne og bag dem færdige endnu 10-15 minutter – afhængig af, hvor store stykkerne er.
Se også om ovnbagte rodfrugter her – og her med lakrids og svampe.
Tak Kirsten – en gammel kending ikke ?
Har næsten ikke plads til alt det jeg vil lave her op til jul i min fryser.
Knus Wanda
Kære Wanda, Jo, det er en ældre opskrift. Som jeg tror, jeg har skrevet, sender jeg ideer ud hver dag i december, og en del af opskrifterne er fra tidligere. Jeg har simpelt hen ikke kapacitet til at lave nye opskrifter hver dag. Desuden er der en del nye abonnenter, som ikke har været præsenteret for retterne tidligere. Jeg håber, du forstår.
Kh Kirsten
hí hi Nej jeg forstår intet Kirsten – Selvfølgelig De nye skal da også have de skønne madoplevelser, som vi andre har haft og stadig får. 🙂
Kirsten ved du for resten, om man kan få råsukker og hvor ? Jeg mener ikke rørsukker.
Ligeså usødet æblesovs ????
Jeg starter i morgen med at lave 2 forskellige pateer som så skal i fryseren.
Knus Wanda
Kære Wanda, Godt, så er vi enige igen! Jeg kan desværre ikke svare dig på det med sukkeret. Faktisk kalder jeg alt uraffineret sukker for råsukker (hvilket det også er). Men du tænker måske på uraffineret roesukker? Jeg bruger selv uraffineret rørsukker. Jeg er meget, meget bange for, at du selv må i gang med en lille portion æblemos. Det tager ikke over 10 minutter at dampe æbler i en anelse vand. Hvis det skal være sovs, så purér æblerne og tilsæt evt. en smule sojafløde. Smag til med salt og peber. God fornøjelse!
Kh kirsten
Tak kære Kirsten for dine gode råd.
Her dufter af salvie i huset – skønt.
Har lige taget nogle pateer ud af ovnen uhmmmm
Skøn dag til dig.
Knus Wanda
Tak for det kære Wanda. Det lyder skønt med salvie og pateer. Jeg ønsker hele familien en dejlig jul uden sul.
Knus fra Kirsten
Hej Kirsten.
Jeg har tænkt mig at lave denne postej juleaften. Har du nogle gode idéer til en vegetarisk sovs som passer godt til?
God jul
Kh Liva
Hi Liva,
Jeg kan foreslå dig Jamie Olivers veganske sovs. Den finder du her: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/vegan-gravy/
Du kan også lave en mere flødeagtig sovs ved at svitse hakkede skalotteløg, hælde et par dl sojafløde i og tilsætte lidt citronsaft. Smag til med tamari (soja). Det er en både nem og lækker sovs.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul.
Kh Kirsten
Prøv cognac sovsen – den er jeg selv glad for. glad for 🙂
Har selv lige lavet de pateer og lagt i fryseren. Vil have en af dem, samt cognac sovsen. hi hi
Undskyld jeg sådan lige blander mig.
Glædelig jul fra Wanda
Tak for tippet, Wanda. Du blander dig aldeles ikke. Jeg synes, det er skønt, hvis vi kan give hinanden gode ideer.
Jeg have glemt det med cognacen, men linket er her: http://wp.me/p5bjYH-R
Glædelig jul til dig. Jeg håber alle dine grønne retter bliver SUPER!
Knus fra Kirsten
hi hi Selvfølgelig er de det. Har fået en masse i min fryser af lækkerier fra dine opskrifter. De er ikke fulgt helt så nøje, men de har inspireret mig temmelig meget.
Overskud af hakkede ingredienser har jeg så lavet en hel ny ret af – opskrift ? Rester ha ha
Desværre kan jeg ikke så meget engelsk, at jeg kan forstå den sovs du henviste til af Jamie Oliver sovsen – mon en af Jer kan oversætte til mig ?
Knus og Glædelig Jul til Jer alle.
Oversættelse følger senere. Jeg er på juleferie!
Kh Kirsten
Hej. Præcis hvordan anvendes HUSK i stedet for æg. Vh Helle
Kære Helle,
Mange tak for spørgsmålet. Det er ikke forklaret præcist nok i opskriften hvordan HUSK bruges, så jeg er glad for at du spørger.
Loppefrøskallerne skal piskes ud i fløden, inden den røres i farsen. Jeg har tilføjet det i opskriften, hvis andre skulle være i tvivl.
Kh Kirsten
Kan man erstatte raspen med noget andet?
Kære Charlotte,
Ja, du kan erstatte rasp med havregryn, evt. glutenfrie.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy