Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

21

august 2013

16

KOMMENTARER

svampe/valnøddepostej m ovnbagte rodfrugter

Skrevet af , Posted in hovedretter

postej m ovnbagte rodfrugter

svampe/valnøddepostej m ovnbagte rodfrugter

postej:

100 g løg

400 g champignon

200 g selleri

3 spsk rapsolie

2 spsk citronsaft

100 g valnødder

½ spsk tørret timian

½ spsk tørret salvie

1-2 dl rasp

2 spsk HUSK (loppefrøskaller) 

ca. 1 dl soja quisine eller anden fløde

ovnbagte rodfrugter:

godt 1 kg rodfrugter: rødbeder, pastinakker, persillerødder, jordskokker, kartofler, selleri etc.

4 spsk olivenolie

tørrede krydderurter som oregano, merian, timian og/eller salvie

10-15 fed hvidløg

 

postej

Hak løg og svampe fint. Riv sellerien. Svits de tre ting i olien 4-5 minutter. Tilsæt citronsaften.

Hæld svampeblandingen i en skål. Hak valnødderne fint og rør dem i. Tilsæt krydderurterne og 1 dl rasp. 

Pisk loppefrøskallerne ud i fløden.

Rør fløden i farsen og vurdér, om der skal mere rasp i farsen – den skal være temmelig fast.

Smag til med salt og peber.

Pres farsen godt sammen i en postejform og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Denne postej er ikke skærefast, før den er kold. Hvis du ønsker den skærefast, så tilsæt 1-2 æg samt lidt mere rasp.

 

ovnbagte rodfrugter

Skær de valgte grøntsager i både eller stave. Læg dem i en bageform og drys med den valgte krydderurt og lidt salt. Dryp olien over og vend rundt i grøntsagerne.

Sæt bageformen i ovnen, når postejen har bagt ca. 10 minutter.

Pil hvidløgsfeddene og læg dem i bageformen efter ca. 10 minutters tid. Vend rundt i grøntsagerne og bag dem færdige endnu 10-15 minutter – afhængig af, hvor store stykkerne er.

Se også om ovnbagte rodfrugter her – og her med lakrids og svampe.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

16 Kommentarer

  1. Wanda
      • Wanda
          • Wanda
  2. Liva Kallestrup
    • Wanda
        • Wanda
  3. Helle Møller
  4. Charlotte

Skriv et svar til Kirsten Skaarup Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.