svampe/mandelpaté med cognacsovs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, hovedretter, julemad
svampe/mandelpaté
mandelpaté
150 g løg eller porrer
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
400 g champignon
100 g østershatte
2 tsk tørret basilikum
1 spsk smuldret tørret salvie
2 spsk citronsaft
50 g mandler
1-2 dl rasp
ca. 1 dl plantefløde eller anden fløde
100 g emmentalerost
3 æg
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien ti løgene er klare.
Hak svampene og tilsæt dem sammen med krydderurter og citronsaft. Svits svampene til de er bløde. Lad dem stå lidt og hæld væden fra (gem den).
Hak mandlerne fint og rør dem i svampeblandingen sammen med rasp og fløde. Riv osten groft og tilsæt den sammen med salt og peber. Smag farsen godt til.
Rør æggene i et ad gangen og kom enten mere rasp i eller fløde – afhængig af konsistensen.
Kom farsen i en postejform og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Hvis du ønsker at skære skiver af pateen, så lad den afkøle et kvarters tid.
cognacsovs
2 dl sojafløde eller piskefløde
2 spsk citronsaft
3-4 spsk cognac (kan udelades)
tamari (soja)
Varm fløden op og tilsæt citronsaften. Kom cognacen i og smag til med tamari.