grillet selleri med svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad
plantebaseret festmad
Grillet selleri med svampe er dejlig gæstemad, som kan forberedes i god tid, før gæsterne kommer.
25 g tørrede svampe, gerne Karl Johan
1 stor selleri
olivenolie
citronsaft
50 g løg
2 fed hvidløg
200 g østershatte
300 g champignon
bredbladet persille
.
Læg de tørrede svampe i blød en times tid.
Skær sellerien i 16 tynde skiver. Skiverne skal helst være i ét stykke, ca. 3 mm tykke. Skær skrællen af skiverne.
Pensl skiverne med en blanding af olie og citronsaft og læg dem på en bageplade.
Grill skiverne, til de er gyldne på begge sider.
Hak løg og hvidløg og svits dem i 4 spsk olie et par minutter.
Skær østershattene i strimler og champignonerne i skiver. Kom dem på panden sammen med 1 spsk citronsaft og steg dem ved god varme. Smag til med salt og peber.
Retten kan forberedes hertil, dagen før den skal serveres.
Inden serveringen varmes selleriskiver og svampe i ovnen. Læg skiverne sammen fire og fire med svampene imellem.
Servér sellerianretningen portionsvis og drys med persille. Læg gerne en sovs udenom.
.
sovs
Du kan servere en safransovs til (svits et hakket skalotteløg i lidt smør, hæld 2 dl piskefløde eller sojamælk og 1 spsk citronsaft i gryden og lad det tykne lidt. Stød et nip safrantråde med lidt salt i en morter, hæld kogende vand på og kom det i sovsen. Lad den simre lidt.
Eller blend en sovs af persille, olie, lidt fløde og tamari og dryp den uden om sellerien.
Fløde smagt til med trøffelolie er også en god mulighed.
Fik disse med safransovsen igår.
Uhhh det var godt – absolut ikke sidste gang 👍😍
Kære Hanne,
Hvor ER jeg glad! Det er så skønt, når mine retter falder i smag. Tusind tak.
Kh Kirsten