spansk tortilla m kartofler og rosenkål
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
en spansk æggekage
Den klassiske spanske tortilla indeholder kun æg og kartofler, men jeg har også smuglet nogle rosenkål og et par peberfrugter med i denne version.
Tortillaen smager lige godt varm som kold.
spansk tortilla m kartofler og rosenkål
5 store æg
1 ½ dl sojafløde eller anden fløde
evt. chili
100 g løg, gerne skalotteløg
4 fed hvidløg
2 røde pebefrugter, ca. 300 g
250 g rosenkål
¾ kg kartofler
olie til formen
frisk krydderurt
Pisk æggene godt sammen med fløden og tilsæt et drys salt og peber. Tilsæt evt. også finthakket chili eller tørrede chiliflager efter smag.
Skær løgene i ringe og hvidløgene i skiver.
Hak peberfrugterne groft og snit rosenkålen.
Høvl kartoflerne meget tyndt på et mandolinjern.
Smør et lavt ovnfast fad med olie og bred halvdelen af kartoflerne ud i bunden. Drys med lidt salt og peber.
Læg løg, hvidløg, peberfrugter og rosenkål ovenpå. Drys med lidt salt og peber.
Hæld halvdelen af æggemassen over grøntsagerne.
Dæk med resten af kartoffelskiverne og hæld resten af æggemassen øverst.
Dæk fadet med folie og sæt det i en 180 grader varm ovn 30 minutter.
Fjern folien og bag tortillaen endnu ca. 20 minutter, eller til overfladen er gylden,
Drys gerne med en frisk krydderurt ved serveringen. Jeg har brugt mynte, men det kan også være basilikum, timian etc.