solgylden påskesuppe – en hyldest til foråret
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, supper
.
glædelig påske
Solen skinner, kalenderen siger, det er påske, og vejret viser sig fra sin bedste side. Vi har kunnet arbejde i haven eller sidde og nyde det gode vejr i en vindstille krog. Men for alle dem, hvor tid er blevet en uventet gave, er der ikke stor forskel på hverdage og helligdage.
Træer og buske springer ud fra minut til minut. Jeg er omgivet af lysegrønne træer og buske, mirabelletræer, der står som hvide skyer – og masser af gule forsythia. Hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at alt er som det plejer. Men mon ikke de fleste af os fejrer en noget utraditionel påske. Her er ingen muntre frokoster og højt belagt smørrebrød. For kirkegængerne er dørene lukkede. Og påskeæggene smager faktisk heller ikke helt som de plejer!
Vi må samle på de små men meget væsentlige glæder: ture i naturen, 2 meters afstands-møder med en ven eller to – og så selvfølgelig sund og lækker mad! Denne immunstyrkende suppe giver energi til både krop og sjæl. Og så stråler den om kap med forårssolen.
Rigtig glædelig påske 🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱🐣🐥🌱
.
gulerødder med appelsin
Appelsinsaft- og appelsinbåde giver suppen en frisk og let syrlig tone.
Jeg har brugt blodappelsiner, men du kan sagtens vælge almindelige appelsiner.
.
gulerodssuppe med appelsin
(4 personer)
100 g løg
100 g porre
2 spsk kokos- eller olivenolie
100 g røde linser
½ l grøntsagsbouillon
300 g gulerødder
4 fed hvidløg
2-3 spsk reven ingefær
2 ½ dl kokosmælk
2-3 økologiske appelsiner
2 spsk citronsaft
tamari, friskkværnet peber
frisk timian
.
Hak løgene og skær porrerne i strimler. Svits dem i olien 5-6 minutter.
Tilsæt linserne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad supoen simre 10 minutter.
Skær gulerødderne og hvidløgene i skiver. Tilsæt dem sammen med ingefæren og lad suppen koge yderligere 5 minutter.
Tilsæt kokosmælk og ca. 2 dl appelsinsaft. Lad suppen koge op.
Blend suppen og smag godt til med reven appelsinskal, citronsaft, tamari og peber.
Hvis suppen er for tyk, tilsættes mere kokosmælk, bouillon eller appelsinsaft.
Del en appelsin i 8 både.
Servér suppen portionsvis og sæt lidt kokosmælk på toppen. Pynt med appesinbåde og timian.
.
.
Glædelig påskelørdag, Kirsten,
og tak for alt det lys, du sender os.
Kære Helle,
Tusind tak, Helle. Og rigtig glædelig påske til dig.
Og hvis jeg spreder en lille solstråle, er jeg meget, meget glad! Hjertelig ❤️ tak for de smukke ord.
Kh Kirsten
Jeg ser altid frem til at modtage dine opskrifter. Mange tak for dem 🙂
Venlig hilsen Dorte
Kære Dorte,
Mange tak for din dejlige hilsen. Det er virkelig motiverende at få sådan en skøn besked. Tusind tak til dig – og glædelig sidste-påskedag.
Kh Kirsten