Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

rissalat m græskar og birkes/ingefærdressing

Skrevet af , Posted in salater

rissalat med græskar og birkes/ingefærdressing

rissalat m græskar og birkes/ingefærdressing

250 g græskar

2 spsk fintsnittet forårsløg eller skalotteløg

4 dl brune ris (eller perlerug, -spelt eller -byg)

½ dl hakkede, tørrede tranebær

½ dl græskarkerner

½ dl hakkede valnødder

½ dl hakket mynte

½ dl hakket persille

 dressing:

2 spsk blå birkes (kan udelades)

2 spsk reven ingefær

2 fed presset hvidløg

4 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

 

Riv græskarret groft.

Kog risen i vand, der dækker, ca. 35 minutter. Hvis du bruger korn, så kog kornene 15-20 minutter. Afdryp  og afkøl kornene.

Bland græskar og løg i ris eller korn. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.

Rør en dressing af birkes, ingefær, presset hvidløg, olie og citronsaft. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. et nip sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.


 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.