peberfrugter med couscousfyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
. .
falder der en bid?
Den lille ræveunge nyder solskinnet udenfor mit køkkenvindue. Det lille væsen ved ikke, at den har slået sig ned hos en vegetar.
Jeg håber, den klarer sig på egen hånd i den vilde natur.
.
det er sæson for peberfrugter og tomater
peberfrugter
I år er det svært at tale om solmodne danske peberfrugter og tomater, men ikke desto mindre er de C-vitaminrige frugter ved at modne. Måske smager de ikke så meget af sol, og så er det oplagt at hjælpe dem lidt på vej med et krydret fyld.
Foruden C-vitamin indeholder peberfrugter A-vitamin (betacaroten), E-vitamin og de såkaldte flavonoider, en gruppe plantestoffer, der virker kraftigt antioxidante. Flavonoiderne er de stoffer, der giver planterne farve og duft – og beskytter dem mod sygdomme og skadedyr.
Den røde peberfrugt er den helt modne frugt og indeholder flere næringsstoffer end den umodne grønne og den gule. Og så indeholder rød peberfrugt kun 30 kalorier pr. 100 g.
tomater
indeholder A- (betacaroten), B-, C-, E- og K-vitaminer samt sporstoffer og antioxidanter. Flavonoidet lycopen er en kraftig antioxidant, som giver tomaten dens røde farve. Lycopen virker forebyggende på hjerte-karsygdomme, kræft og andre velfærdssygdomme. Lycopen er fedtopløseligt og optages bedst, hvis tomaterne opvarmes. Så spis opvarmede tomater med lidt fedtstof, så stiger effekten af lycopen med op til 40%.
Tomater indeholder knap 30 kalorier pr. 100 g.
Jeg foreslår, at du serverer en tomatsovs, en spansk romescosovs, til de fyldte peberfrugter. Du kan også vælge en klassisk tomatsovs.
C-vitaminer i fast form med krydret fyld
peberfrugter m couscousfyld
1 portion krydret couscous, se opskriften her
100 g majskerner
100 g edamamebønner (evt. ærter)
4 store peberfrugter eller 8 små
2 spsk sesamfrø
4 spsk sesam- eller olivenolie
en håndfuld frisk mynte
Lav couscousen, se opskriften her, og bland majs og bønner eller ærter i. Du kan vælge at lave couscousen uden nødder og granatæble.
Skær peberfrugterne igennem på langs og fjern kerner og frøstole.
Kom så meget couscous i skallerne som muligt og sæt dem i et oliesmurt, ovnfast fad.
Drys med sesamfrøene og dryp med olien.
Sæt peberfrugterne i en 200 grader varm ovn 15-20 miutter.
Varm samtidig den resterende couscous op i ovnen.
Drys med frisk mynte ved serveringen.
Servér den overskydende couscous til de fyldte peberfrugter og gerne en tomatsovs.
giv overskydende couscous til separat
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.