krydret couscous m tørrede frugter og granatæble
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
.
tilbehør med duft af 1001 nat
krydret couscous med tørrede frugter og granatæble
50 g dadler uden sten
50 g tørrede tranebær
50 g rosiner
200 g fuldkorns couscous (se alternativ nederst på siden)
1/2-1 spsk stødt kanel
tørrede chiliflager efter smag eller frisk hakket chili
1 tsk salt
50 g pistacienødder
1 granatæble
frisk koriander
evt. harissa
Hak dadlerne og bland dem med tranebær og rosiner. Hæld kogende vand over og lad dem stå et kvarters tid. Afdryp dem.
Hæld dobbelt mængde kogende vand over couscous-grynene. Tilsæt et drys salt og lad grynene trække 10 minutter. Vend derefter rundt i dem med en gaffel og tilsæt kanel og chili. Smag til med krydderierne og salt.
Hak pistacienødderne og kom dem i couscousen sammen med de afdryppede tørrede frugter.
Del granatæblet og bank kernerne ud. Se her hvordan du gør. Bland kernerne i grynene.
Arrangér couscousen og drys med lidt flere pistacienødder, kerner af granatæblet samt frisk koriander.
Hvis du er hard core med det stærke, kan du servere 1-2 spsk harissa rørt ud i et par spsk olie til. Haissa er en nordafrikansk pasta af bl.a. chili.
alternativ couscous
Spiser du ikke hvede, kan du lave couscousen af blomkål. Se opskriften her.
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.