ovnbagt fettuccine m svampe og broccoli
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bagt pasta i godt selskab
Pastaretten er en enkel hverdagsret, som både børn og voksne vil kunne lide. Børnene vil synes, det er sjovt at spise pasta i lagkagefacon.
Retten er sundest, hvis man vælger fuldkornspasta.
ovnbagt fettuccine m svampe og broccoli
100 g løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g svampe
2 spsk citronsaft
200 g broccoli
300 g fettuccine
2 spsk mel (hvede-, kikærte- eller sojamel)
1 dl sojafløde eller anden fløde
ca. 1 dl kogevand fra pastaen
2 æg
100 g parmesanost
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er let gyldne.
Skær svampene i skiver eller terninger og kom dem på panden. Svits et par minutter og tilsæt citronsaften og et drys salt og peber. Svits endnu et øjeblik. Smag svampene til.
Del broccolien i buketter og skær stokken i terninger. Overhæld broccolien med kogende vand. Lad den stå et par minutter og afdryp den.
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand ca. 8 minutter. Afdryp den (gem lidt væde) og lad den afkøle lidt.
Skil pastaen, når den er afkølet nok til at kunne håndteres.
Pisk melet ud i fløde og kogevand fra pastaen og bring det til kogepunktet, så væden tykner. Tilsæt evt. mere vand. Smag til med salt og peber. Afkøl det lidt og rør æggene i et ad gangen.
Riv osten og rør godt halvdelen i jævningen. Vend pastaen i.
Læg halvdelen af pastaen i et ovnfast fad og fordel svampe og broccoli ovenpå. Læg resten af pastaen øverst og drys med resten af osten.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn til overfladen er gylden, 15-20 minutter.