orientalsk rissalat med kokos
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
orientalsk rissalat
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2 dl brune ris
2 dl sorte ris (vilde ris)
25 g frisk kokosnød (kan udelades)
150 g edamamebønner (købes dybfrosne i supermarkeder)
½ agurk
2 forårsløg
1-2 røde chili
100 g bønnespirer
frik koriander
dressing:
4 spsk olivenolie
1 spsk ristet sesamolie (kan udelades)
2-3 spsk lime- eller citronsaft
2 spsk fintsnittet citrongræs
2 spsk reven ingefær
1 fed hvidløg
2-3 spsk tamari
Kog de to slags ris hver for sig efter anvisningerne på pakkerne (du kan også nøjes med én slags ris). Se efter, at vandet ikke koger væk. Når risene er møre, skal al vand være dampet væk.
Afkøl risene.
Skær kokosnøden i tynde skiver og rist dem gyldne på en tør pande (du kan se her, hvordan du får hul på nøden).
Bælg bønnerne. Skær agurken i små terninger. Snit forårsløg og chili (fjern kernerne).
Hæld kogende vand over spirerne og afdryp dem.
Bland alle ingredienserne.
Rør en dressing af de to slags olie og citronsaften. Tilsæt citrongræs, ingefær og presset hvidløg.
Smag til med tamari og evt. lidt salt og sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med frisk koriander.
vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret