Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

misosuppe m risnudler og forårsløg

Skrevet af , Posted in supper

 

misopasta

misopasta

Misosuppe er en klassisk japansk suppe, som er lavet på få minutter. Den er stort set fedtfri og meget kalorielet. Og så er den supersund og opkvikkende.

Det skyldes misopastaen, som består af langtidsgærede korn eller bønner. Det kan fx være byg, ris, sojabønner eller boghvede. Miso indeholder mellem 5,5-13% salt og skal derfor nydes med måde.

I Østen anses miso for lidt af et vidundermiddel. Det er da også både proteinrigt og vitamin- og mineralrigt. Miso indeholder desuden lecitin og linolsyre, som menes at forebygge forhøjet kolesterol i blodet. Og så er det mælkesyregærede produkt rigtig gavnligt for tarmfloraen.

Miso røres ud i vand, der netop har kogt. Men misopastaen må ikke koge, da der derved ødelægges værdifulde enzymer.

Man kan nøjes med blot at røre misoen ud i det varme vand og drikke suppen på samme måde som en kop opkvikkende te. Men vil du spise den som suppe, så kom fx forårsløg i suppen samt evt. også tofu. Begge dele er basis i japanske misosupper.

Miso kan også bruges i salatdressinger. Især den lyse miso (forrest på billedet ovenfor) er velegnet til det formål.

Miso findes nemmest i helsekostbutikker

 

misosuppe

misosuppe

 

ca. 1 l vand

evt. 1 plade tynde risnudler (kan udelades)

4 forårsløg

3-4 spsk misopasta

evt. 100 g tofu (kan udelades)

tamari

top af bladselleri

 

Bring vandet i kog med risnudlerne. Kog dem 6-8 minutter, eller til nudlerne er bløde. Snit forårsløgene fint og rør dem i suppen.

Tag gryden af varmen og rør misoen ud i vandet. Sørg for, at det bliver helt opløst.

Hvis du bruger tofu, så skær den i små terninger og kom dem i suppen.

Smag til med tamari og/eller mere miso.

Servér suppen straks drysset med lidt top af bladselleri.

 

misosuppe

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.