indisk kikærtecurry
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
en spicy indisk curryret
Kikærteretten er en dejlig hverdagsret. Det er noget af det bedste fra Indien. Her er proteiner fra kikærterne og vitaminer og velsmag fra kartofler, tomater og løg.
.
varme krydderier
Chili, kardemomme, spidskommen, korianderfrø og kanel giver denne hurtige og nemme indiske ret karakter og kant.
kikærtecurry
250 g kikærter (eller 2 dåser)
1 chili (eller flere efter smag), evt. tørrede
6 kardemommekapsler
3 tsk spidskommen
3 tsk korianderfrø
100 g løg
2 spsk olivenolie
2-3 spsk reven ingefær
2 dåser hakkede tomater
½ kg kartofler
1-2 dl grøntsagsbouillon
citronsaft
salt, sukker
frisk koriander
Læg kikærterne i blød natten over. Kog dem i nyt vand 15 minutter og afdryp dem.
Hak chilien eller smulder den, hvis du bruger tørret chili. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og kom dem i en gryde sammen med chili, spidskommen og korianderfrø. Rist krydderierne til de begynder at dufte. Hæld dem i en morter og stød dem.
Hak løget meget fint og svits det i olien sammen med krydderierne. Tilsæt ingefær og tomater.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i curryen sammen med ca. 1 dl bouillon og kikærterne. Læg låg på gryden og lad curryen simre 15-20 minutter under låg.
Smag til med citronsaft, salt og sukker.
Drys med frisk koriander og servér ris eller linser til curryen – eller ris med edamamebønner, se fotoet nedenfor th.
Kog basmati- eller brune ris og tilsæt bælgede edamamebømmer (eller ærter) de sidste par minutter af kogetiden.
Den indiske “salat” raita sætter prikken over i’et, se fotoet nedenfor tv.