mad-pandekager med squash
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
.
squash i små klatkage-agtige pandekager
Jeg fremturer lidt med squash, for denne græskarfrugt er en fantastisk anvendelig grøntsag. Der er næppe nogen grænser for, hvad den kan trylles om til: frikadeller, bøffer, bagt som lasagne eller gratin, rå eller kogt i supper, bagt i brød – og her er revet squash så endt i nogle små buttede pandekager, der minder om klatkager.
Pandekagedejen er lavet af kikærtemel og majsmel – og dermed glutenfri. Men du kan også vælge den pandekagedej, du plejer at bruge, og så blot tilsætte de revne squash.
.
spis brombær til
Da det er brombær-sæson samtidig med overdådigheden af squash, har jeg lavet en brombær-creme til pandekagerne. Så kunne man tro, at pandekagerne er til dessert, men det er de ikke. De er mad-pandekager, der kan nydes enten til frokost eller som aftensmad. De er også fine at have med som madpakke sammen med en salat.
Når jeg har valgt brombær som smagsgiver i cremen, er det fordi, det er sjovt at sætte sæsonens grøntsager og frugter sammen, og man kan sagtens nyde de lidt syrlige brombær i en creme smagt til med salt og peber. Men der er mange andre former for sovs eller dip, der vil passe til pandekagerne, fx den “chunky” tomatsovs nedenfor.
.
proteinrig salat
For at pandekagerne kan udgøre et mættende aftensmåltid, er det nødvendigt at servere en fyldig salat som tilbehør. Da tomater og grønne bønner også bugner lige nu, er det oplagt med en salat med tomater og haricot verts. Jeg har desuden her tilføjet både linser, bønner og kikærter. Det giver en masse grønne og klimakærlige proteiner, men du kan sagtens nøjes med enten linser, bønner eller kikærter.
.
tomatsovs er også en mulighed
Denne tomatsovs passer fint til pandekagerne, se opskriften her (i bunden af indlægget).
små squashpandekager med brombærcreme
(4 personer)
50 g kikærtemel
25 g majsmel
2 dl vand
dild eller anden krydderurt
salt, friskkværnet peber
300 g squash
50 g løg
4 fed hvidløg
olie til stegning
brombærcreme:
2 dl plante creme fraiche eller yoghurt
salt, peber, citronsaft, agavesirup
50 g brombær (kan erstattes af blåbær)
.
Pisk de to slags mel ud i vandet. Tilsæt et par spsk hakket krydderurt, salt og peber. Smag dejen til.
Lad dejen hvile en halv times tid.
Riv squashene groft, læg dem i en skål og drys med 1 tsk salt. Bland saltet godt ind i squashene. Lad dem trække en halv times tid.
Skyl squashene og pres al væden ud.
Hak løg og hvidløg fint.
Rør squash og løg i dejen. Konsistensen skal være som en almindelig pandekagedej, så måske skal der tilsættes mere vand – det afhænger af, hvor meget væde der er tilbage i squashene.
Steg ca. 10 små pandekager i godt varm olie.
Smag creme fraiche eller yoghurt til med salt, peber, citronsaft og sirup.
Vend brombærrene i cremen og servér den separat til pandekagerne sammen med en salat.
.
Uhmmmmm 🙂
Dejligt at høre fra dig Wanda. Især med den skønne lyd!
Knus fra Kirsten
Jeg tager dit svar som at du har savnet mig 🙂
Nu har vi endelig solgt og er flyttet ind i vores rækkehus. Det er meget mindre og mange af vores ting, får en ny plads flere gange om ugen hi hi Det tager ski tid at flytte. Alt er pakket ud og i rette rum, men ikke helt på plads. Der er også nogle nye møbler vi skal se på. En skabsfryser at vænne sig til, kan nu bedst lide en kummefryser. Den kan rumme mere 🙂
Desuden slås jeg med varmen.
ja og tænk dig, jeg er blevet oldemor for 5. gang her 25 august – en dejlig lille Oliver.
Lige nu “fanger” min søn mig flere STORE squash – hold da op – nogle så store, som jeg aldrig har set før.. Har lagt nogle i fryseren – flere spist rå som agurker og ellers stegt eller bagt. Vi griller ikke. Tror vi ses lidt mere her Kirsten og også en stor hilsen til alle Jer andre. Knus fra Wanda
Selvfølgelig har jeg da savnet dig, Wanda!
Men en flytning kræver sin kvinde, så du har haft andet at se til. Men det glæder mig, at I er kommet godt på plads.
Og til lykke med det lille nye oldebarn. Der er efterhånden en del, du skal have lært at spise grønt! Det er nu ikke så svært med dine kulinariske evner.
Husk at du kan lede efter masser af squashopskrifter på bloggen, hvis du kommer i bekneb for ideer.
Knus fra Kirsten
Det husker jeg kære Kirsten. Du er anbefalet til gud og hver mand og du er blevet godt modtaget overalt.
Jeg håber at komme her oftere snarest 🙂
Dejligt med sådan en skøn agent som dig. Tusind tak for din indsats! Der er jo mange, der skal omvendes!!!
Og det lyder godt, at vi snart hører fra dig igen.
Kærligst Kirsten
Simregryde med squash? Er det noget du har? Jeg mangler noget hvor lidt store mængder squash synker sammen og trækker smag. Venlig hilsen Hanne
Kære Hanne,
Jeg har ingen deciderde simreretter med squash, da jeg synes de smasker lidt ud, hvis de simrer længe. Men jeg har da et par forslag til dig. I en ratatouille er der traditonelt squash, men du kan evt. udelade auberginerne og KUN bruge squash, se opskriften her: https://wp.me/p5bjYH-21q.
Squash kan også altid bruges i en marokkansk tagine. I denne her kan du bytte auberginerne ud med squash: https://wp.me/p5bjYH-21q.
Endelig synes jeg squash er lækker bagt som spaghettistrimler. Det er ganske vist ikke en simreret, men kig alligevel her: https://wp.me/p5bjYH-21u.
I øvrigt kan du i bloggens søgefunktion lede efter squash. Så kommer der en masse retter frem. Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy