lysegrøn blomkålssuppe m. croutoner, mandler og rosmarin
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
.
grøn blomkålssuppe m. croutoner, mandler og rosmarin
200 g løg
4 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
300 g kartofler
450 g grøn blomkål
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
citronsaft
2 skiver hvedebrød
50 g mandler
1 spsk fintklippet frisk rosmarin
Hak løg og hvidløg og svits dem i 3 spsk olie, til løgene er let gyldne.
Skær kartoflerne i små terninger. Del blomkålen i små buketter (tag ca. 1 dl fra) og skær stokken i terninger. Brug også de bedste af de grønne blade.
Kom kartofler og blomkål i gryden og hæld bouillonen ved.
Læg låg på gryden og lad suppen simre 8 minutter. Lad suppen afkøle lidt.
Kom suppen i blenderen og purér den.
Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær brødet i meget små terninger. Skær mandlerne i flager. Del den resterende blomkål i små buketter. Steg de tre ting gyldne i de sidste 2 spsk olie.
Servér suppen portionsvis og drys med croutoner, mandler og blomkål.
.