kold rødbedesuppe fra Litauen
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
.
kold rødbedesuppe fra Litauen
I Litauen og de andre baltiske lande står rodfrugter som kartofler og rødbeder højt på menukortet.
Det er som regel enkel og ærlig mad, og ofte lækker mad. Denne rødbedesuppe er jeg selv vild med. Jeg håber den vil blive sommerens kolde suppe for mange, måske vekslende med en kold gazpocho.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
350 g rødbeder
4 dl planteyoghurt
ca. 3 dl grøntsagsbouillon
½ salatagurk
3-4 cornichoner (små syltede agurker)
evt. 1 dl plantefløde
1 bdt dild
.
Kog rødbederne. Afkøl og flå dem. Riv rødbedene groft på råkostjernet.
Pisk yoghurten ud i bouillonen og tilsæt rødbederne.
Det er en fordel af tilberede suppen dagen i forvejen hertil. Sæt suppen i køleskabet.
Riv agurken groft på råkostjernet og hak cornichonerne meget fint. Rør begge dele i suppen.
.
.
Smag til med salt og peber og evt. lidt flere cornichoner og/eller et lille drys sukker.
Du kan evt. runde suppen af med lidt fløde.
Klip det meste af dilden og rør det i suppen. Smag til igen.
Sæt suppen i køleskabet indtil serveringen. Servér suppen med mere klippet dild og evt. en skefuld fløde på toppen.
.