Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

17

juli 2023

0

KOMMENTARER

kold ærtesuppe med dildolie og sprøde boghvedekerner – ugens suppe

Skrevet af , Posted in forretter, supper

.

sæson for ærter

Så er det nu, vi kan plukke de nye ærter. Og er man vokset op med at kunne gå ud i haven eller marken og nyde ærterne lige fra bælgen, er det svært at holde rigtig meget af de ærter, man køber i supermarkedet, og som allerede har ligget flere dage i posen.

Her kommer så en suppe ind i billedet. Her går det bedre at anvende de ærter, der ikke er helt friskplukkede. Ja, det går også godt med frosne ærter, men det er synd på denne tid af året.

.

en sund lille sag

Ærter er en sund grøntsag. Den indeholder omkring 6 g protein pr. 100 g ærter. Af vitaminer er det især A, C og K. De styrker henholdsvis øjne, immunforsvar og knogler.

Ærter er rige på kostfibre, og det styrker vores tarmflora – og dermed også vores immunsystem.
.

flere proteiner kan tilføjes

Ærterne er her fotograferet med nogle små korn af quinoa. Selv om ærter er mere proteinrige end mange andre grøntsager, er det en god idé at supplere med quinoa. Så har du en rest quinoa stående, så kom den endelig i suppen.

Dild passer fint til ærter, så du kan enten blot drysse suppen med dild – eller røre klippet dild i lidt olie, evt. blende og sigte det.

Boghvedekerner giver knas til suppen. Det er altid rart også at “spise” med ørerne. Og så er boghvede supersundt, læs om hvor fantastisk boghvede er her.

.

kold ærtesuppe med dildolie og sprøde boghvedekerner

(4 personer – forret)

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

200 g kartofler

ca. 6 dl grøntsagsbouillon

150 g bælgede ærter

2-3 dl plantefløde

en håndfuld persille (eller ramsløg i sæsonen)

citronsaft

salt, friskkværnet peber, rørsukker

50 g boghvedekerner

dildolie:

4 spsk olivenolie

4 spsk fintklippet dild

.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er let gyldne.

Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Lad suppen simre under låg 6-7 minutter. Tilsæt ærterne og den valgte urt. Kog suppen endnu 5-6 minutter.

Afkøl suppen og purér den i blenderen.

Tilsæt fløde til konsistensen er passende. Hvis suppen stadig er for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon.

Smag godt til med salt, peber og måske et nip sukker. Stil suppen i køleskabet, indtil serveringen.

Rist boghvedekernerne på en tør pande.

Rør olien med dild og smag til med salt. Blend evt. olien.

Servér suppen portionsvis med 1 spsk dildolie på hver portion, og drys med boghvedekernerne.

.

.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.