Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

19

september 2023

2

KOMMENTARER

gulerodssuppe med appelsin – ugens suppe

Skrevet af , Posted in forretter, supper

.

tilbage til rødderne – de orange vitaminstænger

Guleroden er en af vores mest almindelige grøntsager. Ikke desto mindre er den lidt overset i madlavningen. Den gnaskes mest rå, og der er den også allerbedst, synes jeg, men fx også i en salat med rå grøntsager.

Kogt gulerod er ikke sjovt – med mindre det er i en suppe som her. Bagte gulerødder kan også være fint, men ellers: nyd den rå.

Her har du en lille vitaminbombe på et kvarters tid.

.

gulerødder med appelsin

Appelsinsaft- og appelsinbåde giver suppen en frisk og let syrlig tone.

Jeg har brugt blodappelsiner, men du kan sagtens vælge almindelige appelsiner. Hvis du er til det mere syrlige, kan du også vælge grapefrugt.

.

gulerodssuppe med appelsin

(4 personer)

100 g løg

100 g porre

2 spsk olivenolie

100 g røde linser

½ l grøntsagsbouillon

300 g gulerødder

4 fed hvidløg

2-3 spsk reven ingefær

2 ½ dl kokosmælk

2-3 økologiske appelsiner

2 spsk citronsaft

tamari, friskkværnet peber

frisk timian

.

Hak løgene og skær porrerne i strimler. Svits dem i olien 5-6 minutter.

Tilsæt linserne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre 10 minutter.

Skær gulerødderne og hvidløgene i skiver. Tilsæt dem sammen med ingefæren og lad suppen koge yderligere 5 minutter.

Tilsæt kokosmælk og ca. 2 dl appelsinsaft. Lad suppen koge op.

Blend suppen og smag godt til med reven appelsinskal, citronsaft, tamari og peber.

Hvis suppen er for tyk, tilsættes mere kokosmælk, bouillon eller appelsinsaft.

Del en appelsin i 8 både.

Servér suppen portionsvis og sæt lidt kokosmælk på toppen. Pynt med appesinbåde og timian.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.