Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

17

februar 2023

10

KOMMENTARER

frikassé med spidskål og svampe – ugens suppe

Skrevet af , Posted in forretter, supper

.

festlig finale på vinterferien

Jeg håber, du har haft en dejlig vinterferie. Og vil du gå godt rustet ind i den nye uge, kan jeg anbefale denne suppe, som jeg kalder en frikassé.

Der er oven i købet meldt storm, og det kalder på indendørs hygge. Hvad er så mere oplagt end en lækker varm frikassé med masser af smag og farver, der lyser op på en grå februardag?

.

svampe og kål elsker hinanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har brugt champignon i frikasseen, men alle slags svampe kan bruges i denne ret.

Kål og svampe er et virkelig godt match, så har du anden kål, der kalder på at blive brugt, kan den anvendes i stedet for spidskål.

.

suppe eller frikassé?

Jeg kalder retten for frikassé, fordi den er let tyknet med fløde.

En frikassé adskiller sig fra en suppe ved at være en slags ragout, en lys stuvning, oprindeligt med kød. Hvis du vil tilføje planteproteiner, kan kogte linser eller quinoa anbefales.

Frikassé er egentlig en forårsret, hvor man bruger de nye spæde grøntsager, men jeg synes sagtens, man kan nyde retten med vintergrøntsager.

.

frikassé med spidskål og svampe

(4 personer)

250 g champignon

olivenolie

salt, friskkværnet peber

100 g løg

4 fed hvidløg

250 g kartofler

ca. ½ l grøntsagsbouillon

ca. ½ kg spidskål, evt. både grøn og lilla

2 dl havrefløde (havre cousine)

ca. 2 spsk maizenamel

1 økologisk citron

1 bdt persille

evt. top af forårsløg

.

Skær svampene i skiver og rist dem gyldne i 2 spsk olie ved rask varme. Svits dem, til væden er fordampet, og de er gyldne.

Sæt svampene til side.

Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olie, til løgene er bløde.

Skær kartoflerne i små terninger og tilsæt dem.

Hæld bouillonen i gryden og kog den 5 minutter.

Skær spidskålen i terninger og kom dem i gryden. Lad dem simre med 4-5 minutter.

Hvis du bruger lilla spidskål så kog den kun med et par minutter, da resten af ingredienserne ellers bliver lilla.

Tilsæt fløden og bring frikasseen i kog. Jævn den let med lidt maizenamel rørt ud i vand.

Smag frikasseen godt til med salt, peber, citronsaft og lidt reven citronskal.

Kom svampene i frikasseen og tilsæt hakket persille.

Smag til igen og servér retten med lidt mere persille og evt. snittet top af forårsløg.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

10 Kommentarer

  1. Helle
  2. Maj Olika
  3. Pia Bruun
  4. Sanne Linde Kristensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.