cannelloni af selleri med spinat og tomatsovs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
glutenfri cannelloni
cannelloni af selleri med spinat og tomatsovs
1 stor selleri
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g frisk spinat eller 200 g frossen
1 økologisk citron
150 g vegansk smøreost eller silketofu
muskatnød
krydderurt, fx frisk timian
sovs:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater (eller tilsvarende mængde friske, hakkede)
Lav først sovsen. Hak løgene og svits dem i olien. Tilsæt tomater og basilikum. Drys med lidt salt og peber og lad sovsen simre under låg ca. 15 minutter.
Smag sovsen til med salt og peber og gerne lidt citronsaft og et nip sukker.
Del sellerien på midten og skær ca. 12 meget tynde skiver. Det er bedst at bruge en meget stor mandolin eller en pålægsmaskine, da det ellers er vanskeligt at få skiverne tynde nok.
Læg skiverne i kogende vand og kog dem et minut eller to – til de er så bløde, at de kan rulles. Afdryp skiverne.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 5 minutter. Tilsæt spinaten. Tø frossen spinat op. Tilsæt salt og peber og kog spinaten igennem. Afkøl spinaten lidt og rør “osten” eller tofuen i.
Smag godt til med salt, peber, reven citronskal, reven muskatnød og lidt citronsaft.
Rul spinaten ind i selleriskiverne og servér dem portionsvis i tomatsovsen.
Hvis du laver retten i forvejen, så varm den op i ovnen 8-10 minutter ved 200 grader.
Drys med lidt grønt og servér groft flute eller kogte ris med valnødder til – evt. også en grøn salat.
variation
Hvis du ikke kan skære skiverne så tynde, at de kan rulles helt sammen, så fold spinatfyldet sammen om skiverne og læg dem i et ovnfast fad med tomatsovsen i bunden.
Varm retten i ovnen som ovenfor.