Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

svampe”cappuccino”

Skrevet af , Posted in supper

svampe”cappuccino”

_________________________________________________________________________________________________________________________


 

8 tørrede shiitakesvampe

en lille håndfuld tørrede Karl Johansvampe eller andre rørhatte

75 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

ca. 7 dl grøntsagsbouillon (incl. svampevand)

2 dl soja quisine eller anden fløde

1-2 tsk ristet sesamolie

1 spsk citronsaft

ca. 1 spsk tamari

grønt drys


 

Sæt svampene i blød i vand, der dækker, nogle timer eller natten over.

Skær stokkene af shiitakesvampene og skær begge typer svampe fint ud (gem væden).

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Tilsæt svampene, udblødningsvandet og ca. 6 dl grøntsagsbouillon.

Læg låg på gryden og lad suppen simre under låg ca. 15 minutter.

Purer suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og evt. mere bouillon. Varm suppen igennem.

Smag til med et par tsk ristet sesamolie, citronsaft, tamari og peber.

Servér fx suppen i smukke kopper og drys med lidt hakket persille, purløg eller mynte.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.