svampe”cappuccino”
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
svampe”cappuccino”
_________________________________________________________________________________________________________________________
8 tørrede shiitakesvampe
en lille håndfuld tørrede Karl Johansvampe eller andre rørhatte
75 g skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
ca. 7 dl grøntsagsbouillon (incl. svampevand)
2 dl soja quisine eller anden fløde
1-2 tsk ristet sesamolie
1 spsk citronsaft
ca. 1 spsk tamari
grønt drys
Sæt svampene i blød i vand, der dækker, nogle timer eller natten over.
Skær stokkene af shiitakesvampene og skær begge typer svampe fint ud (gem væden).
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Tilsæt svampene, udblødningsvandet og ca. 6 dl grøntsagsbouillon.
Læg låg på gryden og lad suppen simre under låg ca. 15 minutter.
Purer suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og evt. mere bouillon. Varm suppen igennem.
Smag til med et par tsk ristet sesamolie, citronsaft, tamari og peber.
Servér fx suppen i smukke kopper og drys med lidt hakket persille, purløg eller mynte.