asparges med tre slags dip
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
asparges med tre slags dip
.
.
asparges med svampedip og ramsløg
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
asparges med tomatpesto og høvlet agurk
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
asparges med myntedip og “kaviar”
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
12-16 asparges
dip med svampepesto + ramsløg:
1 spsk tørrede svampe
1 dl yoghurt
3 spsk mayonnaise eller olivenolie
1-2 spsk svampepesto
citronsaft
4 ramsløgblade eller spinat
dip af tomatpesto + agurk:
5 spsk tomatpesto, se opskriften her, eller brug færdigkøbt pesto
4 tynde skiver agurk
frisk basilikum
myntedip + ”kaviar”:
½ dl olivenolie
2 spsk limesaft eller riseddike
1 fed hvidløg
4 spsk hakkede mynteblade
4 spsk rød tang”kaviar” (købes i Føtex eller Bilka)
.
tangkaviar
.
Lav først dippene.
Svampedip: læg de tørrede svampe i blød i varmt vand en times tid. Afdryp og hak dem.
Rør yoghurten med mayonnaisen eller olien og tilsæt svampene. Rør pestoen i og smag godt til med citronsaft, salt of peber.
Skær fire tynde skiver på langs af en agurk. Brug gerne et mandolinjern.
.
svampepesto
.
Myntedip: rør olien med limesaft eller eddike og et par spsk vand.
Tilsæt presset hvidløg og mynte og smag til med salt og peber.
Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et par tsk sukker. Hvis du ikke har en stor gryde, så kog dem i en stor pande.
Kog aspargesene ca. 3 minutter og afdryp dem.
Arrangér aspargesene med ramsløg eller agurk viklet omkring – eller med ”kaviar” og servér de tre dip til separat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
tre slags dip
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________