vegetarisk nytårsmenu 2014 – to forretter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in nytår, Ugens tema
velkommen til det nye år
en hel uge med lækker mad
Knap er vi færdige med at nyde mængderne af lækker julemad før nytåret banker på og byder på endnu en chance for at dele dejlige madoplevelser med dem, vi holder af.
Heldigvis er der tradition for at spise let mad nytårsaften. Jeg vil foreslå to forskellige forretter, en suppe og de klassiske blinis. Derefter en lille hovedret og måske lidt marcipankonfekt til dessert.
I morgen kommer der opskrift på hovedretten.
en spansk klassiker
Da jeg lige har været på Mallorca, må det være passende at foreslå en spansk suppe. Til forret nytårsaften passer denne cremede suppe med masser af hvidløg og mandler fint. Den er hurtigt lavet og smager skønt. Suppen kan desuden laves dagen i forejen.
Se opskriften her.
blinis med creme fraiche og caviart på toppen
De små russiske boghvedepandekager, blinis, er en traditionel forret nytårsaften.
“Toppingen” kan varieres efter smag og behag.
Se opskriften her.
blinis forretter til nytår mandelsuppe spansk hvidløgssuppe vegetarisk nytårsforret vegetarisk nytårsmenu