jul på Mallorca
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in rejser
jul i sommervejr
Hestene venter tålmodigt på kunder ved katedralen i Palma de Mallorca, og alpeviolerne blomstrer i de danske farver. Måske er det, fordi jeg er så heldig at fejre jul i Palma på Mallorca. Det er en dejlig kontrast til det mørke danske vintervejr. Her er azurblå himmel med masser af sol. Frokosten nydes udendørs, og der er spændende ting på menuen, ikke mindst tapas.
julemanden er her også – uden kane ganske vist
Der er ikke meget julepynt i Palma – og slet ikke noget tegn på juletravlhed. Det skyldes, at spanierne fejrer jul på en anden måde end os. Man mødes ganske vist med familie og venner juledag og måske 2. juledag, men det er langt fra sikkert, at der vanker gaver på disse dage.
Ofte kommer julemanden nemlig først med gaverne til Hellig Tre Konger i januar. Og de heldige får gaver både i julen og den 6. januar.
magikere og julemænd
På Placa Major mødes mænd uden hoved med en rigtig levende julemand. Og lige om hjørnet svæver en inder i den fri luft!
til julemesse i den store katedral
Palmas store imponerende La Seu-katedral blev påbegyndt i 1200tallet og færdiggjort i 1601. Der holdes julemesse flere gange den 24. december, og kirken er stopfuld hver gang.
der falder en ekstra skærv af i anledning af julen
en grøn julemiddag
For mig er det ikke blevet til nøddepaté og rødkålssalat i denne jul. Til gengæld har jeg fået masser af anden lækker mad. Her er en servering, der er mere international end mallorcinsk. Men den er så lækker, at jeg gerne vil give ideen videre.
En aubergine er bagt og grillet helt blød og “fed” af olie med en anelse røgsmag. En sovs af grønne tomater og én af røde tomater danner bund. Imellem to stykker aubergine ligger en skive gedeost med indkogt balsamico. Det beige drys på toppen er tørret tang.
Glædelig Jul Kirsten. Det var rigtig dejligt at læse om din Mallorca jul og opskriften med auberginen må prøves snarest. Vi bor nær Malaga, og har også haft skønt solskinsvejr alle juledagene.
Vil samtidig ønske dig et godt nytår og tak for mange gode opskrifter og ikke mindst dine skriverier fra steder du har været.
Kære Hanna Sophia,
Mange tak for din søde mail – og rigtig glædelig jul til dig.
Ja, der er mange (sol)glæder ved at bo eller besøge Spanien i denne vintertid, hvor en dansker virkelig trænger til lys og sol.
Jeg er glad for at høre, at du kan bruge opskrifterne og også synes om rejsehistorierne. Snart skal jeg til Det fjerne Østen, så der skulle gerne komme nogle gode (mad)oplevelser derfra.
Kh Kirsten
Hvor ser det lækkert ud og hvor dejligt et sted du er.
Skriver du op til os, hvilke restauranter du kan gå hen og få vegetarisk kost ?
Jeg vil så gerne komme de steder, da jeg ellers bare får lidt la la
Rigtig Glædelig bagJul Kirsten <3
Kære Wanda,
Tak for hilsen. Jeg har spist på flere forskellige “almindelige” restauranter i Palma, og man kan sagtens finde noget udmærket vegetarisk på menuen. Men aubergineretten har vi spist på hotellet, hvor vi bor: Posada Terra Santa i den gamle bydel i Palma (www.posadaterrasanta.com). Vi har også spist en dejlig vegetarisk middag hos Emilio Innobar (http://www.emilioinnobar.com). Her havde jeg dog bestilt vegetarisk hjemmefra.
Kh Kirsten
Glædelig Jul!
Ja Kirsten der er dejligt her i Spanien og Mallorca er skøn. Jeg kan på det varmeste anbefale restaurant Bens Dàvall i Port de Soller. Vi var der sidste sommer. Fantastisk sted, og vi fik 8 retters vegetarisk menu helt ud over det sædvanlige. Både noget for øjet og ganen! Fortsat god ferie Kirsten.
Mange hilsner fra Aase – Costa del Sol
Kære Aase,
Rigtig glædelig jul til dig – og mange tak for din hilsen.
Desværre når vi ikke til Port de Soller. Vi ville være taget derud 1. juledag, men var ikke opmærksomme på, at der kun var bus tidlig morgen og sen eftermiddag pga af julen. Og toget kører ikke i øjeblikket.
Men vi vil glæde os til at besøge restauranten, du nævner, næste gang vi er på Mallorca. Det er en fantastisk glæde, når en restaurant kan servere en hel vegetarisk menu. Så bliver man glad! Jeg håber dit tip vil glæde andre af bloggens læsere.
Kh Kirsten
Rigtig glædelig jul på Mallorca, Kirsten.
Hvor ser det dog dejligt ud, og tak for endnu en skøn opskrift, der bare skal prøves. Det er så inspirerende at høre fra dine mange rejser og i tilgift få gode opskrifter fra de lande, du besøger. Denne jul, (eller lidt før jul) skrev du på “Kødfri fredag” om din bog “Vegetarisk mad fra Marrokko”, der kunne fås på Saxo til kun 30 kroner. Og da jeg har familie, der skulle holde jul i Marrakech i år, skulle de da ( og også os selv) have dén bog. Og hvor er der dog mange gode opskrifter i den. Så vi er allerede helt tossede med marrokansk mad.
Opskriften med auberginer fra Mallorca i dag ser bestemt også fristende ud. Så mon ikke den også med tiden vil gå ind i vores opskriftssamling.
Fortsat god juleferie.
Kære Anna Marie,
Mange tak for din hilsen. Hvor er jeg glad for at høre, at du – og familien – er glade for Marokko-bogen. Jeg er selv meget begejstret for det smukke land – og også maden. Variationen er begrænset, men jeg tror, de bedste retter er med i min bog. Der er også et par marokkanske opskrifter her på bloggen, som jeg ikke ved, om du har set: marokkansk grøntsagsgryde med kikærter (http://wp.me/p5bjYH-Ld), couscous med tørret frugt og mandler (http://wp.me/p5bjYH-Ij), marokkansk bønnetagine (http://wp.me/p5bjYH-Ig) og marokkansk tagine med “brændt” aubergine (http://wp.me/p5bjYH-I1).
Rigtig glædelig jul til dig – og godt nytår!
Kh Kirsten
Tak Aase for den oplysning. Vi skal dertil i maj – hvilket jeg glæder mig til.
Har du andre gode ideer ? Vi skal bo i Can Pastilia, men tager da ofte ud med det offentlige. Skal da også til åhh hvad hedder stedet, men der hvor Choping holdt til. Palma kommer vi selvfølgelig også til.
Kirsten også tak til dig. kan man få vegetarisk tapas og hvor ????
Fortsat god ferie. og Tak
Hi igen Wanda,
De allerfleste steder har man tapas med både kød og grøntsager. Der er fx tapes med kartoffeltortilla, grøntsagsfrikadeller, ost etc. Bare spørg!
Kh Kirsten
Kære Kirsten Skårup.
Glædelig jul.
Bliver varm om hjertet ved ordene Mallorca–hvor jeg havde en båd i flere år og derfor gjorde øen så ofte som muligt—jeg boede dengang i DK –nu bor jeg i SYD SPANIEN og er så glad for mit bytte med det danske klima til mildhed og mange soltimer pr år.
Til dig TAK for alle de spændende opskrifter og med disse er jeg absolut vegetar.
GODT NYTÅR
Venligste hilsener
Ellen –lige nu i DK på kort besøg
En spanier er en spanier og ikke en spanioler–det er nedgørende! men det vidste du sikkert ikke.
Kære Ellen,
Tak for din hilsen. Hvor det lyder skønt med en båd på Mallorca. Det må være en drøm at sejle dér.
Det er dejligt at høre, at du kan lide mine opskrifter. Det er altid opmuntrende med sådan en melding!
Og nej, jeg vidste ikke, at det er nedsættende at sige spanioler. Jeg synes faktisk ordet er smukt. Men jeg kan ikke drømme om at sige noget mindre pænt om det spanske folk, som jeg har stor agtelse for. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på “fejlen”. Det er altid dejligt at blive klogere!
Glædelig jul og kh fra Kirsten
Tak Kirsten. Det skal da prøves, når vi skal til Mallorca 🙂
Ja, det er en god idé.
Kh Kirsten
Vi er en familie der kunne tænke os at fejre Julen på Mallorca. Kan du anbefale noget sted, gerne i den gamle
del af Palma. Evt gode råd?
Med venlig hilsen
Kære Kåre,
Jeg kan bestemt anbefale det hotel, vi boede på sidste år til jul. Lige nu har jeg ikke tid til at finde adressen, men jeg sender dig en mail hurtigst muligt.
En anden mulighed er at leje en lejlighed. Jeg skal selv på jagt efter en lejlighed på Mallorca til december/januar. Jeg har hørt om et bureau, der lejer lejligheder ud, og du hører fra mig om bege dele.
Kh Kirsten
Sender du også oplysningerne til os ? 🙂
Vi kommer desværre ikke af sted det 1. år, da min mand har nyresten, som hverken vil knuses efter 6 x eller opereres ud efter 1 gang æv.
Håber vi kan komme af sted om 1 år.
Knus Wanda
Du skal nok høre fra mig, Wanda. Det lyder grimt med din mand. Rigtig god bedring!
Kh Kirsten
Tak Kirsten.
Frede har det fint nok i hverdagen, men det at vente og vente og vente, samt håbe og håbe. Ja jeg kan blive ved. 🙂
Knus Wanda
Det er træls!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy