Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

27

december 2014

20

KOMMENTARER

jul på Mallorca

Skrevet af , Posted in rejser

 

jul i sommervejr

Mallorca.hestevogne

Hestene venter tålmodigt på kunder ved katedralen i Palma de Mallorca, og alpeviolerne blomstrer i de danske farver. Måske er det, fordi jeg er så heldig at fejre jul i Palma på Mallorca. Det er en dejlig kontrast til det mørke danske vintervejr. Her er azurblå himmel med masser af sol. Frokosten nydes udendørs, og der er spændende ting på menuen, ikke mindst tapas.

Mallorca.hus m kat

julemanden er her også – uden kane ganske vist

Mallorca.nisse

Der er ikke meget julepynt i Palma – og slet ikke noget tegn på juletravlhed. Det skyldes, at spanierne fejrer jul på en anden måde end os. Man mødes ganske vist med familie og venner juledag og  måske 2. juledag, men det er langt fra sikkert, at der vanker gaver på disse dage.

Ofte kommer julemanden nemlig først med gaverne til Hellig Tre Konger i januar. Og de heldige får gaver både i julen og den 6. januar.

 

magikere og julemænd

Mallorca.magiker og nisseMallorca.magiker
På Placa Major mødes mænd uden hoved med en rigtig levende  julemand. Og lige om hjørnet svæver en inder i den fri luft!

 

til julemesse i den store katedral

Mallorca.højmesse

Palmas store imponerende La Seu-katedral blev påbegyndt i 1200tallet og færdiggjort i 1601. Der holdes julemesse flere gange den 24. december, og kirken er stopfuld hver gang.

 

der falder en ekstra skærv af i anledning af julen

Mallorca.tigger

en grøn julemiddag

auberginetårn

For mig er det ikke blevet til nøddepaté og rødkålssalat i denne jul. Til gengæld har jeg fået masser af anden lækker mad. Her er en servering, der er mere international end mallorcinsk. Men den er så lækker, at jeg gerne vil give ideen videre.

En aubergine er bagt og grillet helt blød og “fed” af olie med en anelse røgsmag. En sovs af grønne tomater og én af røde tomater danner bund. Imellem to stykker aubergine ligger en skive gedeost med indkogt balsamico. Det beige drys på toppen er tørret tang.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

20 Kommentarer

  1. Hanna Sophia
  2. Wanda
  3. Aase Christensen
  4. Anna Marie Birkmose
  5. Wanda
  6. Ellen Fdez de la Reguera
  7. Wanda
  8. Kåre Warberg
  9. Wanda
  10. Wanda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.