svampe/nøddepålæg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, pålæg
.
prikken over i’et på et godt stykke brød
Pålæg er lidt af en udfordring for mange, når de holder op med at spise animalske produkter. Men faktisk er der utallige muligheder, især for smørepålæg. Der kan laves mange slags velsmagende pålæg med bønner, linser, kerner, frø, svampe, græskar, artiskokker etc.
Dette pålæg med svampe og nødder er lækkert, og jeg håber at det kommer på repertoiret hos mange madpakkesmørere og frokostspisere.
.
svampe/nøddepålæg
2 spsk tørrede svampe
50 g skalotteløg
250 g friske svampe (champignon, shiitake, østershatte, karljohan etc.)
1 spsk kokos- eller rapsolie
ca. 2 tsk tørret timian, oregano, estragon eller anden krydderurt
1 økologisk citron eller lime
50 g hasselnødder (kan erstattes af mandler eller andre kerner)
3-4 spsk nøddeolie, olivenolie eller anden olie
friskkværnet peber
ca. 2 spsk tamari
.
Hæld 3-4 spsk kogende vand på de tørrede svampe og lad dem stå 5-10 minutter.
Hak løgene, pres væden af de udblødte svampe og snit dem. Hak de friske svampe.
Varm olien op og svits løgene 4-5 minutter. Tilsæt både de udblødte og de friske svampe sammen med den valgte krydderurt.
Svits svampene for rask varme, indtil væden er næsten helt fordampet. Tilsæt 1-2 spsk citronsaft og 1-2 tsk reven skal af citronen.
Tag svampene over i en skål og blend dem med en stavblender.
Hak nødderne meget fint og rør dem i svampene sammen med lidt olie, peber og tamari.
Smag pålægget godt til med tamari, citronsaft og -skal.
.
Denne er udskrevet og skal snares på bordet
uhmmmm glæder mig
Knus Wanda
Skønt at høre!
Knus fra Kirsten