sprød tærte med grillet peberfrugt og squash
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
.
efterårets høst på sprød tærtebund med cashewcreme
Her er en rigtig august-tærte, sprød og glutenfri. Tærtebunden har fået fyld af to af månedens mest givtige frugter: squash og peberfrugter. Begge dele er grillede.
Jeg bryder mig ikke så meget om friske peberfrugter. Jeg synes, de ofte er lidt bitre, men når de grilles og flås, genopstår de med en nærmest fedmet sødme, som er meget lækker.
Squashskiverne er grillet på en grillpande for at få de pæne mørke grill-striber.
.
røde peberfrugter er modne
De røde peberfrugter er modne og har mere smag og sødme end de grønne, som er umodne. De gule er midt imellem.
.
sådan griller og flår du peberfrugter
Peberfrugterne lægges under grillen og vendes, indtil de har mørke blærer på alle sider. Du kan evt. skære peberfrugterne igennem og fjerne frøstole og kerner, inden du lægger frugterne under grillen.
Læg peberfrugterne i en lufttæt beholder. Luk den og lad peberfrugterne afkøle. Flå forsigtigt skindet af.
Tidligere brugte jeg en plasticpose, men nu hvor vi er ved at drukne i plastic, tæller hver eneste IKKE-brugte plasticpose.
.
en sprød, glutenfri og oval bund
Jeg bliver tit spurgt, hvor mine mad-ideer kommer fra. Til det kan jeg svare, at inspirationerne er utallige. I tilfældet med denne tærte, så blev den oval, fordi jeg havde fået dette smukke portugisiske fad foræret af bror Hans. Han er lidt af en genbrugs-haj og havde fundet det i en genbrugsbutik.
Så hvorfor ikke bage en oval tærte! Som tænkt så gjort, og da der endnu er sommer i luften, endte det med en kold tærte. Det betyder, at du kan bage tærten i god tid inden, den skal serveres, evt. dagen i forvejen. Også frugterne kan grilles i god tid, og cashewcremen kan holde sig flere dage i køleskabet.
.
sprød tærte med grillede squash og peberfrugter
(4 personer)
sprød tærtebund:
100 g boghvedemel
100 g fint majsmel
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
4 spsk olivenolie
1 1/2-2 dl vand
fyld:
4 store røde peberfrugter
2 squash
1 portion cashewcreme, se opskrift nedenfor, eller 2-3 dl havre creme fraiche
en håndfuld friske krydderurter som basilikum, oregano, mynte etc.
evt. 25 g rosiner
evt. 2 spsk hakkede kapers
.
Bland de to slags mel til tærtebunden med loppefrøskaller og salt.
Tilsæt olien og så meget vand, at dejen kan æltes til en sammenhængende klump.
Lad dejen hvile en halv times tid.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir og form den rund, kvadratisk eller oval. Buk en kant hele vejen rundt. Du kan også blot lægge dejen i en smurt tærteform.
Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden i en 200 grader varm ovn til den er gylden, ca. 15 minutter.
Afkøl tærtebunden.
Skær peberfrugterne igennem og fjern frøstole og kerner.
Læg peberfrugterne under grillen og grill dem, til de er mørke og skindet bobler op.
Læg peberfrugterne i en plasticpose og lad dem afkøle.
Flå skindet af peberfrugterne og skær dem i brede strimler.
Skær squashene i tynde skiver og grill dem på en grillpande. Afkøl dem.
Lav cashewcremen, se nedenfor, eller vælg færdigkøbt creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber, evt. et nip chili.
Smør cremen på den bagte, afkølede bund og arrangér peberfrugter og squash i et pænt mønster på tærten. Du kan lægge frugterne på som små ruller.
Drys med friske krydderurter – og dryp med lidt olivenolie. Du kan evt. også drysse med rosiner og kapers. Det giver et lidt andet smagsindtryk.
.
cashewcreme
150 g cashewnødder
25 g afskallede mandler
2 spsk gærflager (kan udelades)
2 spsk lime- eller citronsaft
ca. 2 dl plantefløde
4 fed hvidløg
1/2 spsk tørret oregano eller basilikum
salt, friskkværnet peber
.
Udblød cashewnødder og mandler i vand, der dækker, 8-10 timer.
Afdryp nødder og mandler og kom dem i en food processor sammen med gærflager, citrussaft og lidt plantefløde.
Blend til massen er ensartet. Tilsæt mere fløde, men ”cremen” skal ikke være flydende.
Smag til med citrussaft, salt og peber.
Cashewcremen kan opbevares i et glas med tætsluttende låg i køleskabet mindst en uge.
.
Det ser helt fantastisk lækkert ud Kirsten, det må klart prøves en af dagene – tak for inspiration, bare at kigge på dine billeder får appetitten frem 😍
Kære Heidi,
Tusind tak. Dejligt at du både bliver fristet af maden – og kan lide mine billeder! Jeg bliver SÅ glad!
Rigtig god fornøjelse med tærten.
Kh Kirsten
Umn!
Jeg elsker den lyd, Ingeborg. Tusind tak!
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Lækker opskrift, men hvorfor skal vi lære at lægge den grillede peberfrugt i plastpose. En bøtte kan vel også bruges. OK indrømmer, at det er en lille detalje, men vi må hele tiden tænke os om, så vi lærer at bruge mindst mulig plastic.
Knus
Kære Ruth,
Du har fuldstændig ret. Hver eneste sparet plasticpose er en hjælp til det skrantende klima. Og selvfølgelig kan man bruge en bøtte. Hvad du ikke kan se er, at jeg bruger mine plasticposer til de hænger i laser, men jeg føjer bøtte ind i opskriften, for det er meget vigtigt, at vi alle tænker os om.
Mange tak for dit indspark.
Kh Kirsten
Peberfrugterne er allerede i ovnen – Bunden er bagt og cashewcremen skal lige ud af blenderen om lidt…… Så er aftensmaden hjemme til mine to hjælpere – der kommer til aften. Tænker jeg drysser med lidt ruculla, det har jeg nemlig……. Af hjertet tak for en lækker!!! opskrift
Kære Pernille,
Ih, det lyder dejligt. Jeg håber, at du og dine gæster bliver glade for tærten. Det lyder godt med lidt grønt på toppen.
Jeg siger selv tak – og bon appetit!
Kh Kirsten
Nu vil jeg lave tærten for anden gang. Denne gang for gæster. Den er virkelig lækker. Da jeg ikke forsager kød, men elsker grøntsager, har jeg tænkt mig, at servere en salat med lidt kød til.😊
Kære Lilian,
Det er dejligt at høre, at tærten faldt i smag! Og det er altid et godt tegn, når man vil lave en ret mere end én gang.
Heldigvis kan man jo servere tærten som hovedret eller om tilbehør. Der er mange muligheder – også for en salat efter smag og behag som tilbehør.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy