spidskålspaté
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
sprød kål i pateen
spidskålspaté
1 spiskålshoved (ca. 700 g renset vægt)
50 g valnødder
1 stort rødløg m. top eller 4 forårsløg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
3 æg
250 g hytteost
50 g rasp
1 spsk tørret timian
frisk timian
Tag bladene af spidskålen. Skær det inderste i kvarte. Kom kålen i kogende vand et par minutter, til bladene er bløde.
Afdryp kålen. Tag de 2-3 største blade fra til at fore formen med. Fjern det nederste grove af ribberne.
Snit eller skær den resterende kål i terninger.
Hak valnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien.
Pisk æggene sammen og rør hytteosten i sammen med rasp og timian. Tilsæt et drys salt og friskkværnet peber.
Vend spidskål, løg og valnødder i æggeblandingen.
Smør en bageform med olie og læg de store kålblade i, så de går ud over formens sider.
Kom plantefarsen i formen og pres den godt sammen med en spatel.
Drys med lidt mere timian og læg evt. et par friske timianstilke på.
Bag pateen i en 190 grader varm ovn 50 minutter. Sluk for ovnen og lad pateen stå i ovnen endnu 10 minutter.
små spidskålspateer
Du kan også bage pateen i små portionsforme. De bages i så fald ca. 30 minutter, eller til de er gyldne på overfladen og faste at stikke i.
Hej det ser lækkert ud, men mener du at spiskålpate’en skal stå i 190 min?
Kære Robert,
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på slåfejlen. Pateen skal selvfølgelig kun stå 10 minutter.
Kh Kirstn
Kan man bruge hasselnødder i stedet for valnødder?
Mvh Dorte
Kære Dorte,
Ja, du kan sagtens bruge hasselnødder – eller mandler. God fornøjelse.
Kh Kirsten