quinoasalat m. pestodressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en salat fuld af sundhed
quinoasalat med oliven
quinoa er et genialt næringsmiddel
Quinoa dyrkes i Andesbjergene, hvor den hårdføre plante kan trives i kulde og næsten uden vand.
På de lokale indianeres sprog betyder quinoa “moder korn”. Det siger lidt om, hvor stor betydning frøet har i lande som Bolivia og Peru. Læs mere om quinoa her.
De små quinoafrø er meget proteinrige, og så er de desuden smukke i denne salat med grønt, gult og rødt.
quinoasalat med pestodressing
100 g rød quinoa
250 g broccoli
200 g gulerødder
1 rød peberfrugt
25 g sorte oliven
25 g grønne oliven
et par håndfulde grønne blade, fx rødbedeblade, feldsalat, ruccola etc.
pesto:
50 g pinjekerner, valnødder eller mandler
4 fed hvidløg
1 stor potte basilikumblade
1 dl reven, tør ost
ca. 1 dl olivenolie
1-2 spsk citronsaft
Læg quinoaen i vand en kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand ved og kog quinoaen ca. 15 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i små terninger. Hæld kogende vand på kålen og afdryp den straks.
Skær gulerødderne i tynde skiver.
Skær peberfrugten i små terninger.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Pestoen:
Kom pinjekerner, hvidløg, basilikum og ost i blenderen. Tilsæt olien lidt ad gangen og blend til pestoen er findelt.
Tilsæt så meget olie, at konsistensen bliver passende. Jeg foretrækker pestoen uden for meget olie, men det er en smagssag.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Du kan blande et par skefulde pesto i salaten – eller du kan servere den til salaten separat.