spicy gulerodssuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
spicy gulerodssuppe
______________________________________________________________________________________________________________________________________
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
½-1 chili efter smag
3 spsk olivenolie
300 g gulerødder
150 g kartofler
1 stilk bladselleri
6 dl grøntsagsbouillon
2 spsk jordnøddesmør
2 dl appelsinsaft
1 tsk gurkemeje
ca. 2 spsk tamari
citronsaft
1 bdt purløg
Snit løg, hvidløg og chili og svits dem i olien, til løgene er klare.
Skær gulerødder, kartofler og bladselleri i terninger. Kom dem i gryden sammen med bouillonen og kog suppen under låg ca. 10 minutter.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt evt. mere bouillon.
Tilsæt jordnøddesmør, appelsinsaft og gurkemeje. Bring suppen i kog og smag til med tamari og citronsaft.
Servér suppen portionsvis drysset med klippet purløg.
tip
Suppen kan tilsættes 1 dl gul quinoa, som koges med fra starten.