rødbedesalat med cashew-limecreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
10. juli 2016
.
Schwarzenegger går til kamp for dyrene og klimaet
Information skriver den 6. juli, at selveste Mr. Terminator, Arnold Schwarzenegger, er ved at lægge kødspisning bag sig og nu arbejder for dyrene og for klimaet.
Arnold Schwarzenegger er med i en kampagnevideo, der skal få kineserne til at spise mindre kød (de spiser allerede i dag dobbelt så meget kød som amerikanerne). Men budskabet gælder naturligvis os alle sammen.
Arnold selv siger: »Jeg er langsomt ved at lægge kødet på hylden, og jeg siger jer: Jeg har det fantastisk.«
Hvis Arnold Schwarzenegger kan være med til helt at “terminate” vores hang til kød, skal der lyde en stor tak herfra. Læs hele artiklen her.
Du kan også se en video på you tube om kinesernes enorme kødspisning. Den kinesiske regering indfører nu retningslinjer for, hvor meget kød hver enkelt kineser må spise. Den idé er hermed givet videre til regeringen i Danmark!
8. juli 2016
nu er der små nye rødbeder
en sund rod
Rødbeder er blandt de sundeste af de “underjordiske” grøntsager, dvs. rødder og knolde, der vokser under jorden. Men også det pæneste af rødbedens “overjordiske” del, toppen, kan spises, enten i en salat eller på samme måde som spinat.
Rødbeder indeholder mange værdifulde stoffer. De har bl.a. et højt indhold af K-vitaminer og B-vitaminer, især folat, som er vigtigt for blod og celledeling. Desuden betacaroten og C-vitaminer.
Du får også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver samt andre mineraler som kalk, magnesium og zink.
Rødbeder er desuden kalorielette (kun 55 pr. 100 g rødbede) og fiberrige, og så har de et godt indhold af letoptageligt jern. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen.
Rødbeder har i det hele taget en rensende effekt i kroppen og styrker leveren. Så en lækker rødbedesalat som denne her eller en rødbedesalat med vandmelont, en spicy suppe eller rødbedejuice så ofte som muligt er en god investering i sundheden.
rødbedesalat med cashew-limecreme
400 g rødbeder
400 g søde æbler
1 dl klippet dild
cashew-limecreme:
25 g ristede, saltede cashewkerner
1 1/2 dl sojafløde eller anden fløde
1 økologisk limefrugt
Riv rødbederne. Skær æblerne i små terninger.
Bland rødbeder, æbler og dild.
Blend nødderne sammen med fløden.
Riv ca. 1/2 spsk af limeskallen og rør det i dressingen.
Smag til med limesaft, salt, sukker og peber.
Hæld dressingen over salaten og drys med lidt mere dild og evt. hele cashewkerner.
tip
Hvis du vil have salaten mere fyldig og proteinrig, så tilsæt kogte kikærter, bønner eller quinoa.
Uhmmmmmmmm
God weekend søde
Rigtig god søndag til dig, Wanda.
Nå ja, jeg mente selvfølgelig god weekend!
Den salat er da bare lækker lækker! 🙂
Ih, hvor dejligt at høre, Anna. Tusind TAK! (jeg er også selv vild med den!)
Kh Kirsten
Hvorfor er man holdt op med at nævne den korrekte enhed, når man taler om kalorier? 55 kalorier per 100 gram rødbeder lyder af usandsynligt lidt, så mon ikke der skulle stå 55 kcal.?
Venlig hilsen
Ole
Kære Ole,
Du har selvfølgelig helt ret.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy