rødbedebøffer med ristede svampe og peberrodssovs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
fremtidens mad
en sund rod
Rødbeder er supersunde og kan bruges i mange retter fra supper og salater til bøffer og curries. Det er på høje tid, vi begynder at spise plantemad i stedet for kød fra dyr, der har haft et pinefuldt liv og belaster klima og klode – og ikke mindst kroppen.
Læs mere om alle de gode indholdsstoffer i rødbeder her.
.
rødbedebøffer med ristede svampe
1 dl linser
100 g løg
4 fed hvidløg
½ kg rødbeder
kokosolie eller olivenolie
2 tsk tørret salvie
2 tsk tørret timian
ca. 1 dl rasp
ca. 1 dl tomatsaft
250 g svampe
2 dl sojafløde eller anden fløde
1 lime
frisk peberrod
4 spsk hakket persille
Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.
Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.
Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast. Tilsæt evt. mere rasp eller tomatsaft.
Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.
Smag fløden til med limesaft, reven peberrod, salt og peber – og måske et nip sukker. Du kan evt. varme sovsen op til kogepunktet.
Servér ”bøfferne” med sovsen samt bagte eller ristede kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.
Fantastiske vegetariske retter 😜 i like it so mutch .
1000 tak for dig ..
Mvh. Britta .
Kære Bitta,
Ih, hvor det glæder mig. Tusind tak!
Kh Kirsten
Lækker opskrift
Hjertelig tak!
Kh Kirsten