ramsløgsuppe med rød skovsyre
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
det bliver ikke vildere!
![ramsløgsuppe-m-syre](https://i0.wp.com/kirstenskaarup.dk/wp-content/uploads/2016/04/ramsl%C3%B8gsuppe-m-syre-684x1024.gif?resize=600%2C898)
Denne suppe er lige så enkel som den er sund. Foruden ramsløg har jeg brugt spæde skud af skvalderkål og brændenælde samt en lille håndfuld rød skovsyre – og tallerkensmækker som pynt. Det er en suppe, som giver en ordentlig gang energi til kroppen efter den lange vinter. Det er en rigtig detox-suppe.
Planterne er spækket med C-vitamin. Tallerkensmækker er desuden kendt som en gammel lægeplante. Nasturtium, som planten rettelig hedder, indeholder stoffet lutein, som har en kraftig antioxidant virkning.
Det ser også ud til, at lutein nedsætter risikoen for grøn stær og udskyder aldersrelateret nedsættelse af synet og ældning af huden. Så et drys af den elegante tallerkensmækker med den let pebrede smag bør være pynt på rugbrøds-madderne, drysses på salater og supper eller finde vej til sandwich og burgere så ofte som muligt.
Udenfor ramsløgsæsonen kan du bruge spinat eller palmekål.
to spinkle med stor effekt
Tallerkensmækker og skovsyre er kraftfulde små planter. Det er simpelt hen powerfood.
en tallerken fuld af forårskræfter
ramsløgsuppe med rød skovsyre
100 g løg
2 fed hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
250 g kartofler
6-8 dl grøntsagsbouillon
200 g ramsløg, vilde urter og krydderurter, f.eks. 3/4 ramsløg, 1/4 skvalderkål, brændenælde, skovsyre etc.
evt. 1-2 dl mandel- eller sojafløde eller anden fløde
citronsaft
tallerkensmækker til pynt
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er bløde.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Kog suppen 5 minutter under låg.
Snit de valgte urter og tilsæt dem. Lad suppen simre endnu 5 minutter eller til kartoflerne er møre.
Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt evt. fløde og/eller mere bouillon.
Smag godt til med citronsaft, salt, peber og et nip rørsukker.
Sérver suppen pyntet med grønne blade.
Her er suppen pyntet med syre og små blade af tallerkensmækker, men du kan lave et helt lille blomster”maleri” , hvis du vælger forskellige spiselige blomster.