Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

17

september 2013

2

KOMMENTARER

hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller

Skrevet af , Posted in hovedretter

hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller

kartoffelfrikadeller hash br

amerikansk livret

Enhver amerikaner med respekt for sig selv har denne ret med kartofler på morgenbordet – eller i det mindste på brunchbordet.

Hash browns laves af revne kartofler og kan steges på forskellige måder. Nogle steger ”hashen” som en rösti eller som en lidt tykkere kartoffelpandekage. Andre steger kartoffelmassen som frikadeller. Jeg har valgt sidstnævnte måde og serverer kartoffelfrikadellerne som en hovedret med en mættende salat til. Det kan fx være en salat med quinoa.

Lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne får hurtigt ben at gå på!

 

kartoffelfrikadeller på pande

400 g bagekartofler

50 g skalotteløg

evt. chili

2 spsk hvedemel

1 æg (kan udelades)

olie til stegning

 

Riv kartoflerne groft. Drys lidt salt på og lad dem dryppe af i en sigte en halv times tid. Pres så meget væde ud af kartoflerne som muligt.

 

kartofler revne

Hak løgene og evt. lidt chili.

Rør kartoflerne med løg, mel og æg. Tilsæt en drys salt (men pas på, kartoflerne er allerede lidt salte fra afdrypningen) og peber.

Steg frikadellerne gyldne i godt varm olie på en pande. Skru ned for varmen og steg frikadellerne gyldne på begge sider.

Denne portion giver ca. 8 frikadeller. Hvis du vil bruge frkadellerne som hovedret, så lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne ryger som sagt hurtigt fra fadet!

Hvis du laver dobbelt portion, så har du – måske – også til madpakken.

 

tip

Det er altid praktisk at kunne fryse frikadeller, postejer etc. Men det er lidt vanskeligt med kartofler. Nu er der dog en af bloggens læsere, Mariane, der har lavet forsøget. Mariane fortæller, at de friske frikadeller er de bedste, men at man absolut også kan fryse dem, hvis de blot varmes op på en pande eller i ovnen.

 

Share

2 Kommentarer

  1. Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.