indbagte porrer med låg af røsti
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
..
spicy porrer med røsti på toppen
Her er en “mens-vi-venter-på-de-nye-grøntsager”-ret. Porrerne smager stadig dejligt, og en gang karry pifter dem ekstra op.
De gamle kartofler er velegnede som røsti, der dækker porreretten med et sprødt “låg”. Og så laver retten nærmest sig selv i ovnen.
Røsti er den klassiske sweiziske kartoffelret, hvor kartoflene rives og normalt steges på panden som en “pandekage”. Her er de blevet til dække for porrerne.
.
porrer bagt med låg af røsti
150 g løg
600 g rensede porrer
4 fed hvidløg
olivenolie
1/2-1 spsk karry afhængig af styrken
2 spsk citron- eller limesaft
2 dl sojafløde eller anden fløde
50 g mandler
4 spsk små tørrede tomater i olie
600 g kartofler
Skær løgene i tynde både. Skær porrerne i stykker på 3-4 cm (brug så meget af den grønne top som muligt). Hak hvidløgene.
Varm 2-3 spsk olie op på en stor pande eller wok og tilsæt karryen. Svits den til den begynder at dufte.
Kom løgene på panden og svits dem et par minutter. Tilsæt porrerne og svits også dem nogle minutter. Hæld citrussaft og fløde i panden. Fjern panden fra varmen og smag til med salt.
Hæld grøntsagerne i en ovnfast form.
Del mandlerne og drys dem på sammen med tomaterne.
Riv kartoflerne som til røsti og rør 2 spsk olie i sammen med et lille drys salt og peber. Bred kartoflerne ud over porrerne og sæt fadet i en 200 grader varm ovn.
Bag retten til overfladen er gylden, 30-40 minutter.
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Klik derefter på print friendly. Så kan du printe ud uden at få billederne med.
Selvfølgelig sådan skal det gøres.
Rigtig god ret.
Tak og knus fra Wanda
Tak for det, Wanda – og glædeligt forår!
Knus fra Kirsten
Kære Kirsten, du forstår da virkelig at finde de skønne sted. Aarhus er en skøn by.
Kh Claus
Ja, jeg kan nævne mange flere fine ting i Aarhus. En god ven fx.!
Knus fra Kirsten
Kan denne ret fryses?
Kære Freddy,
Jaaaa, det kan den muligvis. Den bliver lidt mere vandet efter optøning, men du kan da forsøge.
Hvis det er muligt for dig, ville jeg fryse basis og lave kartoffellåget, når retten skal spises. Det vil give det bedste resultat, da kartofler ikke er sugergode at fryse.
Kh Kirsten