couscous af blomkål
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
.
glutenfri couscous
Hvis du kan lide blomkål og/eller ikke kan tåle gluten, så prøv denne grøntsags-couscous. Den er hurtigt lavet, og blomkålen får en dejlig smag, når den rives fint som sne.
Hvis du hellere vil have en traditionel couscous med de små hvede-“perler”, så se opskriften her på couscous med tørret frugt og mandler.
.
blomkåls-”couscous”
350 g blomkål
2 tsk tørret mynte eller 4 spsk frisk hakket
Riv blomkålsbuketterne fint og overhæld dem med kogende vand, lige inden ”couscousen” skal serveres.
Afdryp blomkålen efter 1 minut. Vend lidt salt og tørret eller frisk mynte i ”couscousen”.
couscous til nordafrikansk mad
Traditionelt spises couscus til gryderetter i Marokko, Tunesien og andre nordafrikanske lande.
Her er det en tagine med fennikel, bønner og oliven. Men du kan spise couscous som tilbehør til mange andre retter.
drys gerne med dukkah
Dukkah er en herlig blanding af hakkede nødder, mandler, krydderier og krydderurter, som også stammer fra Nordafrika. Hvis du laver dukkah får du både ekstra velsmag til retten og ekstra vitaminer og mineraler til kroppen.
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.