marokkansk salat af grillede peberfrugter m chermoulasovs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in rejser, salater
en grillet salat fra Marokko
Hvis du vil udvide retten til en hovedret, så grill også skiver af aubergine og squash. Pensl skiverne med olie og læg dem under grillen, til de er gyldne.
salat af grillede peberfrugter
4 store peberfrugter i forskellige farver
mandelsovs:
75 g smuttede mandler
3 fed hvidløg
lidt økologisk citronskal + saft
2 spsk olivenolie
1 bdt frisk koriander
1 bdt persille
1 spsk ristede spidskommen- og korianderfrø
evt. et nip chiliflager
Grill og flå peberfrugterne. Se hvordan du gør her.
chermoula – mandelsovs
Blend mandler, hvidløg, citronskal, olie, koriander og persille med så meget vand, at det bliver en lind pasta.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Knus krydderierne i en morter og tilsæt dem. Smag til igen.
Giv også gerne en salat til af linser eller sorte ris. Eller bag marokkanske brød.
Chermoula spises hovedsagelig til fisk i Marokko, men sovsen er også fremragende til grøntsager, især grillede peberfrugter, auberginer og squash.
De grillede grøntsager spises med et godt marokkansk brød til.
tip
Til salaten her har jeg kun brugt peberfrugter, men du kan sagtens udvide med skiver (på langs) af auberginer og squash.