langtidsbagt snackpeber med tomater
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
langtidsbagt snackpeber med tomater
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Denne lille smagstætte ret er beregnet som forret eller frokostret sammen med andre småretter.
4 snackpeber
16 blommetomater
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret basilikum
sukker
olivenolie
16 fed hvidløg
frisk basilikum
evt. 1 dl sojafløde eller anden fløde
+ sennep
Skær peberfrugterne igennem på langs. Fjern kernerne.
Skær tomaterne igennem på langs og fjern kernerne.
Læg peberfrugter og tomater på en bageplade med bagepapir. Drys tomaterne med krydderurter, sukker (gerne rigeligt), salt og peber.
Dryp olie på både tomater og peberfrugter.
Sæt fadet i en 150 grader varm ovn og bag frugterne 40-50 minutter (se evt. mere om langtidsbagte tomater her).
Hvis det ser ud, som om peberfrugterne er bagt før tomaterne, så tag dem ud af ovnen.
Skær hvidløgsfeddene igennem og lad dem bage med de sidste 10 minutter.
.
Sluk for ovnen og lad pladen stå i ovnen endnu et kvarters tid.
Læg hvidløgsfeddene i tomaterne og sæt tomaterne i de halve peberfrugter.
Retten kan serveres varm eller kold. Du kan give en sovs til af fløde rørt med lidt olivenolie og smagt let til med sennep.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
andre opskrifter med peberfrugter
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________