kold blomkålssuppe med ærtecreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
.
kold blomkålssuppe med ærtecreme
Denne suppe er speciel, fordi den indeholder super-fintreven, rå blomkål. Når blomkål rives meget fint, får den en helt anderledes, lidt nøddeagtig smag.
Jeg har prøvet at lave suppen helt rå, som en slags gazpacho, men jeg synes, at kålsmagen trods alt blev for kraftig.
.
nye blomkål og nye ærter mødes i denne suppe
blomkålssuppe med ærtecreme
(4 personer)
50 g skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
½ kg blomkål
6-7 dl grøntsagsbouillon
et nip tørret chili
2 dl sojafløde eller anden fløde
citronsaft
ærtecreme:
2 dl bælgede ærter
1 dl sojafløde eller anden fløde
2 spsk hakkede mynteblade
limesaft
.
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien et par minutter.
Riv ca. ¼ af blomkålen fint og sæt den til side. Skær resten af blomkålen i små stykker og kom dem i gryden sammen med bouillonen og lidt chili.
Lad suppen koge 8 minutter. Lad den afkøle og purér den i blenderen.
Tilsæt den rå revne kål og fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Sæt suppen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Blend ærterne sammen med fløden og myntebladene.
Smag til med salt, peber og limesaft.
Servér suppen portionsvis med lidt ærtecreme på toppen, og pynt med mynteblade og friske ærter.
.
.