hummus af edamamebønner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
hummus af grønne sojabønner
De grønne bønner købes frosne i supermarkedet. De fås økologiske.
400 g edamamebønner (sojabønner, købes frosne i supermarkeder eller orientalske butikker)
ca. ½ dl vand
ca. ½ dl olivenolie
4 fed hvidløg
2 spsk tahin
et god håndfuld ramsløgblade eller grøn top af 4 forårsløg
citronsaft
Tø bønnerne op og bælg dem.
Purér dem groft i køkkenmaskinen sammen med vand, olie, hvidløg, tahin og snittet grønt.
Kom væden i lidt ad gangen. Du kan tilsætte mere olie, hvis du ikke er bange for kalorierne.
Smag humussen til med citronsaft, salt og peber.
tip
Du kan også smage til med chiliflager og/eller spidskommen
Du kan bruge friske ærter i stedet for bønner.