spicy hummus
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
hummus med varme krydderier
spicy hummus
200 g kikærter, se evt. under: kogning af bønner
saft af 1 citron
ca. 1 dl olivenolie
2-3 fed hvidløg
1-2 chili efter smag
2-3 spsk tahin
evt. spidskommen
Purér kikærterne i blenderen med så meget vand, at blenderen kan køre. Nogle vil gerne have en meget finmalet hummus, andre foretrækker den grov.
Hvis du vil have din hummus meget fin og cremet, så tilsæt mere vand.
Hak chilierne fint. Fjern kernerne.
Kom pureen over i en skål og rør den med citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, hakket chili, tahin samt salt og peber.
Smag til og vurdér konsistensen. Tilsæt om nødvendigt mere vand.
Du kan også komme mere olie i – det afhænger kun af dit forhold til kalorier.
Du kan yderligere smage hummusen til med spidskommen eller tahin.
Giv gerne citronbåde og oliven til hummus, drys evt. med hakket persille.
Herlige, smagfulde ideer, superdejlige delikatesser💕
☺️ Lene Bodekær Herlev
Tusind tak, Lene. Det er skønt at høre, at du synes om ideerne. Jeg håber, at det vil smage!
Kh Kirsten
Hej. Tusind tak for dine skønne, inspirerende opskrifter – der kommer meget mere måltidssalater og hummus igennem vores køkken, men vores “maskinpark” nedslides og afgår ved døden – især pga overanstrengelse ved hummusproduktion, som er et must her i huset. Det gælder både vores minihakker, blender og Braun køkkenmaskine (både foofprocessor- og blender del)
Hvilken maskine kan du anbefale til hummusproduktion? (hummusen må gerne være grovhakket og ret fast; dvs ikke flydende)) Jeg tænker det skal være en stærk foodprocessor; hvorimod jeg ikke forstår , at du anbefaler blender – i så fald skal hummusen vel være meget flydende tænker jeg.
Desuden hakker ofte store mængder grønkål ret fint til salat – det har fungeret bedst på pulsfunktion på den gamle foodprocessor. Andre ideer? Nå ja, og så med køkkenkniv, men det er ret upraktisk med de store portioner.
Kan du anbefale en god robust maskine til begge dele? Hvis du ikke vil anbefale et bestemt mærke, kan du måske prøve i lidt generelle vendinger?
Jeg har søgt rigtig meget – ogsåTtænk og Test – men ender blot med at være forvirret på et højere plan.
På forhånd tak. MVH Agnete
Kære Agnete,
Selv tak. Det er dejligt, at du kan bruge mine ideer.
Når det kommer til køkkenmaskiner er min uvidenhed nærmest bundløs. Jeg har selv ganske få køkkenmaskiner, og de er ældgamle! Jeg ville have anbefalet dig Tænk, men der har du allerede været forbi, kan jeg se.
Du bliver nok nødt til at spørge hos venner eller kolleger.
Jeg beklager meget, og håber du finder de rette maskiner.
Kh Kirsten
Kære Kirsten. Jeg har lige lavet din hummus, og den er skøn! I aften skal vi have en inspireret version af din opskrift på selleribøf. Vi prøver at sænke kødforbruget og med din hjemmeside lykkes det ganske godt. Supergode og inspirerende opskrifter med vægt på hvad der er i sæson og som smager og ser godt ud! Før i tiden havde vi måske en kødfri dag om ugen, resten med kød, nu er det omvendt. Det er da en begyndelse.
Til Agnete: jeg brugte blenderdelen fra min gamle Braun food processor, “Braun K-1000”, købt i 1996 til hummus’en. Den findes ikke mere (måske den Blå Avis). Prøv at finde en blender med kande i glas. Min rummer en liter, så den er ikke særligt stor, men passer til vores behov. Selve hakke-snitte-skålen er større og kan også bruges ved større portioner, og der bliver hummussen grovere. Mange hilsner, Helle
Kære Helle,
Hvor dejligt at hummus’en var en succes. Der glæder mig rigtig meget.
Og hvor er jeg glad for, at jeg kan inspirere. Hvis vi skal flytte noget på tallerknen, gælder det jo om at lave lækker mad fuld af smag.
Tak også for info om blenderen.
Kh Kirsten
Tak for dit input Helle. Ja den gamle Braun var god. Vi endte med at investere i Magimix – også helt ok. Vh Agnete
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy