Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

9

maj 2025

2

KOMMENTARER

gratin med knuste kartofler og ramsløg – gamle kartofler gi’r aldrig op!

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

hvilken grøntsag ville du tage med til en øde ø?

Hvis dit valg falder på kartoflen, vil du være godt kørende. Kartofler er næringsrige og mættende – og de kan forvandles til utallige lækre retter.

Her allersidst på kartoffelsæsonen har kartoflerne dog mistet lidt af pusten, ikke mindst indholdet af C-vitamin. Det er så heldigvis lige nu supernemt at råde bod på: gå ud i naturen og pluk ganske gratis de C-vitaminrige ramsløgblade.

.

gratin med sprød overflade

Denne superenkle gratin med knuste kartofler er bagt med ramsløgblade og svampe. Proteinerne kommer fra silketofu, der piskes til en lækker creme med lidt plantefløde.

Boghvedekernerne giver dejligt knas.

.

gratin med knuste kartofler, ramsløg og svampe

(4 personer)

¾ kg kogte kartofler

salt, friskkværnet peber

100 g løg

2 spsk olie til stegning

250 g svampe

1 stor håndfuld ramsløgblade eller spinat

1 økologisk citron

3 spsk friske timianblade eller 1 spsk tørrede (evt. fintsnittet rosmarin)

1 karton silketofu (300 g)

evt. plantefløde

4 spsk olivenolie

3 spsk gærflager

4 spsk boghvedekerner eller flager af nødder/mandler

.

Læg de kogte kartofler i et ovnfast fad og mas dem med en gaffel. Drys med lidt salt og peber.

Hak løg og svampe og svits dem i olien, til løgene er bløde.

Snit ramsløgbladene og tilsæt dem sammen med citronsaft, 1 spsk reven -skal, timianblade og et drys salt og peber.

Smag godt til.

Bred svampe/løgblandingen over kartoflerne.

.

Pisk tofuen helt glat. Tilsæt evt. lidt plantefløde. Smag tofuen til med salt, peber og citronsaft.

Bred tofuen over grøntsagerne.

Rør gærflagerne i olien og dryp det på tofuen. Drys med boghvedekerner eller flager af nødder/mandler.

.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til overfladen er gylden, ca. 45 minutter.

Servér gerne en salat til.

.

bønne- og linsesalat

Denne bønne- og linsesalat er proteinrig og smager lidt forårsagtig.

Du kan evt. udelade enten bønner eller linser, og blot vælge én af bælgfrugterne.

Se opskriften her.

.

Share

2 Kommentarer

  1. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.