Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

glaseret tofu, nye kartofler og asparges m ramsløgsmayo

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

en hurtig hverdagsret

Her er en virkelig uprætentiøs ret – men ikke desto mindre delikat i al sin enkelthed med nye kartofler og nye asparges.

Nyd hver eneste smagsnuance og de friske råvarer.

Hvis du ikke har misopasta og de andre lidt specielle produkter til marinaden, så køb i stedet marineret tofu eller tofu med krydderurter.

 

glaseret tofu, nye kartofler og asparges m ramsløgsmayo

tofu:

400 g tofu – læs evt. om tofu her

3 spsk misopasta

4-5 spsk kogende vand

1 ½ spsk ristet sesamolie (kan udelades)

2-3 spsk mirin (sød risvin), kan erstattes af 1 spsk frugtsirup

olivenolie

sesamfrø

grøntsager:

700 g kartofler

½ kg asparges

ramsløgsmayo:

½ dl mayonnaise, evt. vegansk

1 dl yoghurt, evt. vegansk

ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde

ca. 20 blade ramsløg

 

Pres al væden ud af tofuen (læg den i pres nogle timer) og skær den i skiver, evt. i trekanter.

Rør misoen ud i kogende vand og tilsæt sesamolie eller anden olie og risvin eller frugtsirup. Tilsæt evt. mere vand. Marinaden skal være flydende.

Læg tofuskiverne i et enkelt lag på et stort fad eller lignende. Hæld dressingen over og lad tofuen marinere nogle timer eller natten over. Vend skiverne en enkelt gang.

Rør mayonnaisen sammen med yoghurt og fløde. Smag godt til med salt og peber. Snit ramsløgene med stængler meget fint og rør dem i mayoen. Hvis du ikke har mulighed for at finde ramsløg, så tilsæt i stedet 1-2 fed knust hvidløg og ½ dl klippet purløg.

Kog kartoflerne møre i vand tilsat et drys sukker. Kog aspargesene i vand tilsat et drys sukker 3-5 minutter, afhængig af tykkelsen. Hvide asparges skrælles først.

Læg tofuskiverne på en smurt bageplade (gem resten af dressingen) og sæt dem under grillen. Lad skiverne blive halvgyldne og tag pladen ud af ovnen.

Pensl skiverne med lidt olivenolie og drys med sesamfrø. Sæt pladen under grillen igen til tofuen er helt gylden.

Servér evt. overskydende marinade til tofu og grøntsager sammen med mayoen.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.