Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

salat m nye karofler og asparges

Skrevet af , Posted in salater

 

kongen og dronningen af foråret

Nye kartofler og asparges passer perfekt sammen. Her har de fået ekstra velsmag med en sennepsdressing.

De tynde stængler, der ligger øverst, er vilde asparges. De er desværre vanskelige at finde i Danmark, men de fås bl.a. i Italien, og jeg har købt disse med hjem fra Balkan.

 

vilde asparges

På torvet i Zagreb bugner det med vilde asparges i maj og juni. De vilde asparges er helt tynde stængler, ofte med en let bitter smag.

 

salat m nye karofler og asparges

600 g nye kartofler

råsukker

300 g grønne asparges

300 g friske ærter

1 bdt dild

sennepsdressing:

4 spsk mayonnaise, evt. vegansk

4 spsk yoghurt, evt. vegansk

ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde

ca. 1 spsk dijonsennep

½-1 spsk blåbærsirup eller anden frugtsirup

 

Kog kartoflerne møre i vand tilsat 2 tsk sukker. Sluk for varmen i god tid og lad kartoflerne blive møre ved eftervarmen. Pas på, de ikke bliver for bløde.

Kog ligeledes aspargesene i vand tilsat lidt sukker. Kog aspargesene 2-4 minutter afhængig af tykkelsen.

Afkøl begge grøntsager. Skær kartoflerne i skiver. Skær aspargesene i mindre stykker.

Bælg ærterne og bland alle tre grøntsager.

Rør dressingen sammen og tilsæt så meget fløde, at konsistensen bliver passende. Smag godt til med sennep, salt, peber og sirup. Rør lidt klippet dild i dressingen og hæld den over salaten.

Drys med mere dild og en lille håndfuld ærter.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.